Egyre több lehallgatásbiztos, védett iroda kialakítására érkezik megrendelés Magyarországon. Az úgynevezett süket irodák kialakításával foglalkozó Diracom Kft. tavaly legalább száz irodát vizsgált át, és az elmúlt öt-hat évben 50-60 védett helyiséget épített ki.


A pandémia miatt sokan átálltak távmunkára, hónapokig álltak üresen az irodák, ami megkönnyítette a lehallgatóberendezések telepítésére szakosodott „szakik" dolgát. Tóth Béla, a Diracom Kft. ügyvezetője úgy látja, a pandémia mellett a Pegazus-kémbotrány is hozzájárul ahhoz, hogy a biztonság felértékelődik a cégvezetők szemében.

A szakember a vg.hu-nak úgy fogalmazott:

Kétféle cég létezik, amelyet már lehallgattak és amelyet majd le fognak

Mikor éri meg? 

A cég számára legértékesebb információ piaci értékének 10 százalékánál többet nem érdemes lehallgatásbiztos szoba kiépítésére költeni. Ha egy vállalkozásnak évente egymilliárd forint körül van az árbevétele, ott már érdemes mérlegelni a szakember szerint, aki azt is megjegyezte, cége jelenleg is hetente több irodát vizsgál át, és az esetek 6-8 százalékában találnak behatolási nyomokat.

Sok cégvezető egyébként presztízskérdésnek tekinti a lehallgatásbiztos irodát, tárgyalót. A biztonságtechnikai beruházások költsége hárommillió forinttól százmillió forintig terjedhet, de akár ennek a sokszorosa is lehet, különösen, ha át kell alakítani az épületet.


The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!