2022 szeptemberében elindul a The Global College (TGC) nemzetközi iskola első hivatalos tanéve. Az iskola a vállalkozói babérokra törő diákok szakmai fejlődése mellett a mentális egészségük megőrzésére is kiemelt figyelmet fordít.

A madridi székhelyű iskola célja, hogy Európa meghatározó oktatási intézményévé váljon. A kétéves, angol nyelvű kurzusok kifejezetten a vállalkozói élethez szükséges készségek és a naprakész, piacképes technológiai tudás elsajátítására fókuszálnak. Az iskola a világ minden pontjáról várja a 15-18 év közötti jelentkezőket.

Formabontó megközelítés

A TGC működése az angolszász és a svájci iskolák intézményrendszerét követi. A kurzusok a hagyományos gimnáziumokhoz hasonlóan az egyetemi életre készítik fel a diákokat. A TGC célja, hogy minimum 60 nemzetiség képviseltesse magát a kampuszán, így biztosítva a kulturális sokszínűséget. Az iskolába kizárólag a kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkező diákok nyerhetnek felvételt. A TGC a tehetségek bevonzásának érdekében működésének első öt évében ösztöndíjat is biztosít a diákok 50 százalékának. A kétéves kurzus alatt a tanulók az alábbiakra számíthatnak:

  • valódi, értékteremtő vállalkozói projektekben vehetnek részt
  • fenntarthatósági programokban működhetnek közre
  • nonprofit szervezeteket látogathatnak, melyek során megismerhetik működésüket
  • sikeres startupok alapítóival találkozhatnak, akik hasznos tanácsokkal szolgálhatnak számukra

Ráadásul minden diák pályafutását egy kijelölt mentor kíséri végig.

Kinél van a gyeplő?

Az igazi kuriózumot az jelenti, hogy nem az iskola, hanem a diákok állítják össze saját maguknak a preferált tantervüket. Magyarul nem a diákok alkalmazkodnak az iskolához, hanem pont fordítva. A tanulók 20 tantárgy közül választhatnak. Döntéseiket tanárok és mentorok segítik az alapján, hogy milyen pályára készülnek. A végeredmény pedig egy nemzetközileg elfogadott IB érettségi bizonyítvány (International Baccalaureate Diploma). Ilyesmit kínál például a Debreceni Nemzetközi Iskola is. Mindezek mellett az TGC olyan kiegészítő tevékenységeket is kínál, melyek segítségével a diákok elmerülhetnek a spanyol, nevezetesen a madridi kultúrában. A TGC stratégiai kapcsolatban áll a helyi Instituto de Empresa Egyetemmel is. A TGC kampuszán tematikus tantermek, vállalkozói központok, közösségi terek, laboratóriumok, egy könyvtár és zöldövezeti területek várják a diákokat.

Az iskola mindezek mellett egy jóléti programot is indít, amely a diákok fizikai, érzelmi és mentális jólétét hivatott megőrizni.

A jövő szeptemberben induló kurzusok kiválasztási folyamatai idén ősszel kezdődnek. A jelentkezőknek egy angol szintfelmérőt, egy felvételi tesztet, és egy személyes interjút kell sikeresen teljesíteniük.


The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!