Folytatódik a Nyugati pályaudvar felújítása
Fotó: Shutterstock

Itt a menetrend, így folytatódik a Nyugati felújítása

A Teréz körúti homlokzaton, az északnyugati torony felújítása mellett a tervek szerint februárban a dél-keleti tornyon is megkezdődnek a munkálatok, valamint várhatóan ősszel elbontják a megújult homlokzat elől a védőtetőt - közölte a vasúttársaság a honlapján.


A homlokzaton, az észak-nyugati (metró felőli) tornyon a munkák a tervek szerint június végéig tartanak, míg a délkeleti (gyorsétterem felőli) tornyon várhatóan novemberig dolgoznak majd. Ősszel elbontják a Teréz körúti homlokzata előtti, a gyalogos forgalmat akadályozó védőtetőt. Ezzel a jelentős építészeti és műszaki emléket képviselő, országos műemléki védettséget élvező épület ikonikus része válik újra zavartalanul láthatóvá.

A pályaudvar 10-13. vágányai alatt húzódó keresztaluljáró felújítása várhatóan a nyáron kezdődik. A munkálatok során az aluljáró álmennyezetét teljesen cserélni kell 1100 négyzetméternyi felületen, lámpatestekkel és új elektromos hálózattal. A falburkolatokat körülbelül 500 négyzetméternyi felületen cserélik ki, és 900 négyzetméternyi padlóburkolat is megújul.A használaton kívüli peronfelvonó helyére pedig új, 1000 kilogramm teherbírású, acél tartószerkezetű, vandálbiztos kialakítású lift épül a tervek szerint, amelynek építése szintén idén nyáron indulhat el. Arról korábban beszámoltunk, hogy az autós felüljáró marad.


Ne hagyd ki!