Mutatjuk, mi válthatja a klasszikus SIM-kártyákat
Fotó: Shutterstock

Búcsút inthet a klasszikus SIM-kártyáknak a Samsung

A Samsung új megoldásával eSIM-mé alakíthatók a klasszikus fizikai SIM-kártyák a dél-koreai gyártó egyes készülékeinél, valamint egyszerűen „mozgathatók” is mobilkészülékről mobilkészülékre. Az újdonság egy szoftverfrissítéssel juthat el a felhasználókhoz.


Elbúcsúzhat a Samsung a fizikai SIM-kártyáktól

Több mobiltelefongyártó is lehetőséget ad a modernebb készülékeiben az eSIM-ek, azaz a fizikai SIM-kártyákat kiváltó digitális „kártyák” használatára. Azonban az e-kártyák telefonról telefonra mozgatása nem igazán volt eddig megoldott.

Ezt a problémát is orvosolja a Samsung fejlesztése, a One UI 5.1. A program segítségével a beállításokban át lehet vinni egyes Galaxy eszközök (mobiltelefonok és tabletek) között az eSIM-et. Igaz, a régebbi készülékek nem tudják futtatni a One UI 5.1-et, így azok nem képesek egyik eSIM-es újdonságra sem - írja a SamMobile.

A HVG hozzáteszi, emellett a Samsung egy fizikai SIM-et eSIM-mé konvertáló funkciót is épített a rendszerbe. Azonban a konvertálást a sikeres művelethez a felhasználó mobilszolgáltatójának is támogatnia kell.

Egyébként az új funkciót a következő Galaxy-mobiltelefonok támogatják: Note 20; Note 20 Ultra; S20; S20+; S20 Ultra; S21; S21+; S21 Ultra; S22; S22+; S22 Ultra; S23; S23+; S23 Ultra; Fold; Fold 5G; Z Flip; Z Flip 5G; Z Flip3; Z Flip4; Z Flip5; Z Fold2; Z Fold3; Z Fold4 és Z Fold5.

Hazánkban fektet be a Samsung

Ha a Samsungnál járunk: óriási beruházást jelentett be a magyar külgazdasági és külügyminiszter a Samsung képviselőivel a napokban.

Az állam pénzügyi támogatásával megvalósuló valaha volt legnagyobb kutatás-fejlesztési beruházást jelentette be Magyarországon a Samsung SDI, amelynek nyomán több tucat magas hozzáadott értékű munkahely jön létre

közölte Szijjártó Péter szeptember 7-én, Budapesten.

Ahogy arról pár napja beszámoltunk, az LG és a Magna első közös gyára Miskolcon nyílik majd meg, és elektromos autók műszereit, alkatrészeit fogják ott gyártani. Ez az új bejelentés a Samsung SDI beruházása, a vállalat 22,5 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési projektje valósulhat meg Magyarországon, amihez az állam 5,5 milliárdot még hozzáad. A kutatás témája ugyancsak az elektromos autóiparhoz kapcsolódik majd: az új elektromos akkumulátorok kapacitása és biztonsága kerül itt majd előtérbe, további fontos fejlesztési szempont lesz a gyártás gazdaságosságának javulása is.

A magyar külügyminiszter hangsúlyozta mostani beszédében is az elektromos autóipar fontosságát, szerinte ez:

tovább erősíti együttműködését azon hazai egyetemekkel, amelyeken már jelenleg is zajlik elektromos akkumulátoripari és autóipari képzés. (…) Mivel a hagyományos autóipar visszaszorul a jövőben, ezért a hagyományos autóipari munkahelyek száma is csökkenni fog, így, ha nem vagyunk képesek elektromos autóipari beruházásokat hozni Magyarországra, akkor a magyar emberek tömegesen veszíthetik el a munkahelyüket.

Ne hagyd ki!