Tejtermékek tojásfehérjéből
Fotó:ToTu

Túró, sajtkrém, tejföl tojásfehérjéből?

Egy 100%-ban magyar találmány, a ToTu termékcsalád segítségével a tejmentesen táplálkozók (tejfehérje-allergiások, laktóz érzékenyek, ketosok és paleosok) is fogyaszthatnak az eredeti tejtermékekhez ízben, állagban, konyhatechnológiai viselkedésben rendkívül hasonló termékeket. Ráadásul a nem ízesített termékek (ToTu Rögös, ToTu Krém, ToTu Extrán Krémes), szénhidrátot és zsírt sem tartalmaznak, amitől hamar a sportolók és diétázók nagy kedvencei lettek.


A ToTu-termékek eredetileg a tejmentesen táplálkozók részére lett kifejlesztve, illetve termékszortimentet tekintve van fejlesztve jelenleg is. Azonban az elenyésző kalória, cukor és zsírtartalma miatt a sportemberek, fogyni vágyók mellett az orvostudomány is hamar felfedezte magának. Különösen az izomtömeg leépülésének ellensúlyozására az idősgyógyászatban, valamint az izomzat visszaépítése érdekében a sportrehabilitációban alkalmazzák

– mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, a ToTu termékcsalád gyártójának részéről.

Azok részére, akik azonnal fogyasztható, tejmentes, ízesített tejtermék-helyettesítőket fogyasztanának, nemrég jelentek meg a boltok polcain a ToTu termékcsalád legújabb tagjai. A „ToTu kávé itallal” a latte, míg az „Epres kanalasan krémes ToTu”-val a szamócás joghurt helyettesíthető kiválóan. Utóbbi hamar a gyerekek kedvence lett.

A tejtermék helyettesítőket előállító cég honlapján többet is megtudhatunk innovatív munkafolyamataikról, míg a Facebook oldalukon tojásmentes receptekkel is találkozhatunk. (x)


Ne hagyd ki!