1500 milliárd forint adó beszedéséről mond le jövőre a kormány
Fotó: Shutterstock

A miniszter számol: így jön össze az 1500 milliárdos adócsökkentés

Szerdán kezdődik a Parlamentben a 750 milliárd forintos adócsökkentési törvényjavaslat vitája, ha elfogadják a javaslatot Magyarország történetének legnagyobb adócsökkentését hajthatja végre a kormány 2022-ben - mondta a pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.


A részletek

Varga Mihály elmondta, a korábban már elfogadott döntésekkel együtt 1500 milliárd forint adócsökkentést hajthatnak végre. A tételeket részletesen sorolva közölte, a jövő év elején majdnem kétmillió gyermeket nevelő szülőnek adja vissza a kormány az idén befizetett adót, hatszázmilliárd forint értékben. A 25 év alattiak adómentessége 140 milliárd forintot hagy a fiataloknál. Harmadrészt pedig a kormány vállalta, hogy ha a munkáltatók 200 ezer forintra emelik a minimálbért, csökkenti a munkát terhelő adókat. A kormány betartva a megállapodás rá eső részét, 750 milliárd forintos adócsökkentésről döntött. A munkáltatói adók 4 százalékponttal mérséklődnek, míg a kisvállalati adó 1 százalékponttal, és továbbra is legfeljebb 1 százalék lehet a kisvállalkozások iparűzési adója.

A lényeg

Bízom abban, hogy a 750 milliárd forintnyi adócsökkentésről szóló törvényjavaslatot minden képviselőtársam megszavazza, ugyanis az adók csökkentése teszi lehetővé a magasabb minimálbér kigazdálkodását a magyar vállalkozások számára

- fogalmazott a pénzügyminiszter.

A videó


Ne hagyd ki!