Karácsony Gergely szerint a bukásra készülő Fidesz a pakolás után a takarítást is megkezdte. Véleménye szerint nehéz máshogy látni az adóhatóság elnökének leváltását és az új NAV-elnök személyének kiválasztását. Varga Mihály válaszában azt kérte, hogy a főpolgármester a miniszterelnök-jelölti kampányából hagyja ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, és foglalkozzon a budapesti problémák megoldásával.


Mi is beszámoltunk róla, hogy Varga Mihály csütörtökön leváltotta a NAV vezetőjét, Sors Lászlót. Az új vezető Vágujhelyi Ferenc, aki korábban már dolgozott a NAV-nál informatikai elnökhelyetteseként, legutóbb pedig a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács vezetőjeként az infokommunikációs szektor fejlesztéséért felelt. A kinevezés hírére reagált a főpolgármester a közösségi oldalán. Szerinte a háttérben politikai, és nem szakmai okok húzódnak meg.

Varga Mihály válasza

A pénzügyminiszter azt írja válaszában, megérti, hogy tanácsadói hatására a főpolgármester fejében a szocialista vezetés alatt működő adóhivatali kép él, amikor a véletlenszerűen ellenőrzött adózók között rendre jobboldali politikusok szerepeltek (például Orbán Viktor és Kubatov Gábor, véletlenül egymást követő sorszámmal 2007-ben).

A főpolgármester elfelejtette, hogy jól működő és kiemelten fontos munkát végző adóhivatala van Magyarországnak.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!