Összecsapott a főpolgármester a pénzügyminiszterrel a NAV új vezetője miatt

Karácsony Gergely szerint a bukásra készülő Fidesz a pakolás után a takarítást is megkezdte. Véleménye szerint nehéz máshogy látni az adóhatóság elnökének leváltását és az új NAV-elnök személyének kiválasztását. Varga Mihály válaszában azt kérte, hogy a főpolgármester a miniszterelnök-jelölti kampányából hagyja ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, és foglalkozzon a budapesti problémák megoldásával.


Mi is beszámoltunk róla, hogy Varga Mihály csütörtökön leváltotta a NAV vezetőjét, Sors Lászlót. Az új vezető Vágujhelyi Ferenc, aki korábban már dolgozott a NAV-nál informatikai elnökhelyetteseként, legutóbb pedig a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács vezetőjeként az infokommunikációs szektor fejlesztéséért felelt. A kinevezés hírére reagált a főpolgármester a közösségi oldalán. Szerinte a háttérben politikai, és nem szakmai okok húzódnak meg.

Varga Mihály válasza

A pénzügyminiszter azt írja válaszában, megérti, hogy tanácsadói hatására a főpolgármester fejében a szocialista vezetés alatt működő adóhivatali kép él, amikor a véletlenszerűen ellenőrzött adózók között rendre jobboldali politikusok szerepeltek (például Orbán Viktor és Kubatov Gábor, véletlenül egymást követő sorszámmal 2007-ben).

A főpolgármester elfelejtette, hogy jól működő és kiemelten fontos munkát végző adóhivatala van Magyarországnak.


The Conversation

Ne hagyd ki!