Karácsony Gergely szerint a bukásra készülő Fidesz a pakolás után a takarítást is megkezdte. Véleménye szerint nehéz máshogy látni az adóhatóság elnökének leváltását és az új NAV-elnök személyének kiválasztását. Varga Mihály válaszában azt kérte, hogy a főpolgármester a miniszterelnök-jelölti kampányából hagyja ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, és foglalkozzon a budapesti problémák megoldásával.


Mi is beszámoltunk róla, hogy Varga Mihály csütörtökön leváltotta a NAV vezetőjét, Sors Lászlót. Az új vezető Vágujhelyi Ferenc, aki korábban már dolgozott a NAV-nál informatikai elnökhelyetteseként, legutóbb pedig a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács vezetőjeként az infokommunikációs szektor fejlesztéséért felelt. A kinevezés hírére reagált a főpolgármester a közösségi oldalán. Szerinte a háttérben politikai, és nem szakmai okok húzódnak meg.

Varga Mihály válasza

A pénzügyminiszter azt írja válaszában, megérti, hogy tanácsadói hatására a főpolgármester fejében a szocialista vezetés alatt működő adóhivatali kép él, amikor a véletlenszerűen ellenőrzött adózók között rendre jobboldali politikusok szerepeltek (például Orbán Viktor és Kubatov Gábor, véletlenül egymást követő sorszámmal 2007-ben).

A főpolgármester elfelejtette, hogy jól működő és kiemelten fontos munkát végző adóhivatala van Magyarországnak.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!