Friss hír, hogy brüsszeli törekvések szerint 2035-ig megtiltanák az Európai Unió területén a hagyományos belsőégésű motorral szerelt gépjárművek értékesítését, ami egyértelmű módon az alternatív meghajtású, elsősorban az elektromos gépjárműveket hozná helyzetbe. Ugyan a céldátum még változhat, de a célkitűzés megszületett, irány a karbonsemlegesség! Összegyűjtöttünk néhány érdekességet az elektromobilitás, illetve az elektromos autók világából.


Sokan nem tudják, de az elektromos autózás csaknem 200 éve velünk van. Vissza kell repülnünk egészen a 19. század első harmadáig, 1828-at írtak, amikor Jedlik Ányos megalkotta a kezdetleges elektromos motort. Néhány évtizedet várni kellett, majd 1881-ben Gustave Trouvé bemutatta a világ első elektromos hajtással rendelkező autóját. 1884-ben az első gyártásérett e-autót Skóciában Thomas Parker alkotta meg. Londonban már 1907-ben elektromos buszok szállították a londoni polgárokat. Érdekes módon már Henry Ford felesége is elektromos autóval járt 1914-ben, a fejlődés megállíthatatlannak tűnt. Ekkor azonban jött Henry Ford olcsó T-modellje és megtörte az elektromos meghajtású autók fejlődését. Az elektromos autókat túlságosan nőiesnek tartották, illetve hatszor, hétszer drágábbak voltak, mint a világ első sorozatgyártott autója. Ezt követően inkább csak kisebb-nagyobb próbálkozások voltak, áttörést egyik elektromos meghajtást biztosító technológia sem tudott elérni, egészen a lítium-ion akkumulátorok megjelenésig.

Világelső országok az elektromobilitás területén

Kínában, a világ legnagyobb elektromos (és hagyományos) autó piacán csaknem 5 millió elektromos jármű fut az utakon, ez a világ e-autó állományának 45%-a. Norvégiában már minden 2. értékesített új autó tisztán elektromos. A világon elsőként 2025-től csak tisztán elektromos új autót lehet forgalomba helyezni az országban. Sokan nem gondolnánk, de India szintén hozzájárul az elektromos forradalomhoz azzal, hogy az elektromos riksák lassan átveszik az uralmat a városi személy-és áruszállításban. Ausztrália az elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges lítium bányászatában világelső, a 100 ezer tonnát meghaladó éves kitermelésből több mint 40 ezret biztosít. A töltőhálózat kiépítettségében Hollandiáé az első hely, több mint 37 ezer nyilvános töltőállomással rendelkezik, 459 lakosra jut egy e-állomás. Németország a 2. helyezett valamivel több mint 27 ezerrel, majd Franciaország körülbelül 24 ezerrel, az Egyesült Királyság pedig 20 ezerrel lemaradva.

Albánia lehetne a karbonsemleges jövő egyik mintaországa. Az elektromos autózás bírálóinak egyik meghatározó érve, hogy a meghajtáshoz szükséges áramot a környezetet szennyező erőművekben állítják elő. Albánia ugyan a sereghajtók között foglal helyet az elektromos autók elterjedtségében, de az ország villamosenergiájának 100 százaléka tiszta megújuló vízenergiából származik.

A legdrágább és a legnépszerűbb

Egy hagyományos belsőégésű motorral szerelt autónak megközelítőleg 1500-2000 darab mozgóalkatrésze van, ezzel szemben egy villanyautónak mindösszesen 15-20 darab.

Melyik a világ legdrágább elektromos járműve, amit valaha kifejlesztettek, illetve elkészítettek? Nem más, mint az 1970-es években legyártott holdjáró elektromos jármű (LRV), amit a NASA fejlesztett ki, nem kevesebb mint 38 millió dollár összköltségvetéssel. Az energia tárolását biztosító akkumulátorok előállítási költségének csökkenése szintén töretlen. A lítium akkumulátor gyártási költsége 2010 és 2019 között 1100 $/kWh-ról mindösszesen 156 $/kWh-ra, közel 1/10 részére csökkent. 2023-re már 100 $/kWh alá is eshet. A prognózisok 2030-ra már több, mint 25 millió tisztán elektromos meghajtással rendelkező jármű eladását vetítik előre. A Tesla Model 3 típusából csak 2020-ban közel 450 ezer darabot adtak el. A Tesla Model 3 minden idők legnépszerűbb elektromos autója, eddig összesen több, mint 800 ezer darabot értékesítettek.

Így nézett ki a világ első e-meghajtású járműve


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!