Éjszakai gyorshajtás
bokeh lights
Photo by Luís Sousa on Unsplash

167 km/órával mértek be egy autóst az Árpád hídon

A vezess.hu autós szakportál munkatársa elkísérte a rendőröket egy esti sebességmérő akcióra Budapesten. Az Árpád hídon, ahol nemrégiben egy vétlen kerékpáros életét követelte a nagy teljesítményű autók versenyzése, döbbenetes dolgokat tapasztalt.


108 km/h, azért ez már nem kevés, írta a vezess.hu munkatársa az első gyorshajtó bemérése után, ám a rendőrök szinte kinevették, és mutatták az aznapi rekordert, akiről 167 km/óránál készült a fotó.


Nem kellett sokat várni, sorban jöttek a gyorshajtók, pedig még szinte meg sem száradt a festés a tragédia után kijavított szalagkorláton. Három óra alatt 81 gyorshajtóról készült felvétel, de így is volt, aki megúszta. Például az a teslás, aki 150 körül rombolt át a híd belső sávjában, csak az éppen megállóba befutó busz kitakarta a kritikus pillanatokban. A másik nyertes szintén egy Tesla taxi volt, amelyik nem is ment vészesen gyorsan, viszont lézerblokkolót használt.

Három óra alatt úgy hárommillió forintot fotózott össze az Árpád hídra vezényelt kamera. A cikk szerzője ezért úgy látja, az Árpád hídon tényleg volna értelme fix sebességmérőket telepíteni. Akár többet is, ha egyetlen éjszaka alatt, pár nappal egy itt bekövetkezett baleset után is ennyi gyorshajtót lehet vele lefotózni. Ezek ráadásul nem is jelentéktelen sebességtúllépések, a 81 gyorshajtóból 20-ról 100 km/órás sebesség fölött készült a felvétel.


Ne hagyd ki!