Elektromos autó töltődik a Volkswagen leányvállalatának állomásán
Fotó: Shutterstock

A VW bemutatta a jövő „benzinkútját”

A Volkswagen tulajdonában lévő elektromos autótöltő vállalat, az Electrify America innovatív töltőállomás-tervezetet mutatott be. Az új autótöltő helyszínek már idén megjelenhetnek a tengerentúlon.

Egy elektromos autó feltöltése lényegesen több időt vesz igénybe, mint begurulni egy benzinkútra, és teletankolni az autót. Az e-autók térhódításával a töltőállomások is gombaként szaporodnak, amelyek tulajdonosai felismerték, hogy az időigényesség miatt az emberek kicsit barátságosabb, kicsit kényelmesebb „kutakra” vágynak, hogy kellemesen tölthessék el azt cirka 20-60 percet, amíg töltik az autóikat.

Az Electrify America új szintre akarja emelni a töltési élményt, ezért az új, illetve az átalakított töltőállomásait különleges szolgáltatásokkal bővíti. Egyebek között komfortos társalgókat, rendezvénytermeket és kávézókat alakít ki az egyes helyszíneken.

A vállalat idén már üzembe is helyezi az első „emberközpontú” állomásokat az USA-ban.

Fontos apróságok

Az új helyszíneket napelemes árnyékolókkal látja el, így amellett, hogy az autók és a vásárlók is védve lesznek a perzselő napsugaraktól, még energiát is termelnek a „hűsölők”, amit vissza lehet forgatni a töltőhálózatba.

A cég továbbá extra világítással és kamerákkal vértezi fel a jellemzően személyzet nélküli, kieső helyen lévő állomásokat, hogy növelje a biztonságérzetet.

Nagy a mozgolódás

A Volkswagen érdekeltségébe tartozó cég lépése nem egyedi, más töltőcégek is azon dolgoznak, hogy vendégcsalogatóbbá tegyék állomásaikat. Természetesen a Tesla is így tesz, egyes helyszínein már pihenőket, kávézókat alakított ki, és már tervezi, hogy éttermekkel is bővíti a töltőállomásokat.

Az Audi és a Porsche is bontogatja a szárnyait, a két márka egyelőre Európában teszteli az innovatív állomásokat.

Az Electrify America látványterveit ezen a linken tekinthetitek meg.


Ne hagyd ki!