Áruszállítás tisztán elektromosan? Mutatjuk a TOP 10 modellt
Fotó:123RF

Áruszállítás tisztán elektromosan? Mutatjuk a TOP 10 modellt

Az elektromobilitás elérte a kishaszongépjárművek piacát is. A járműgyártók szinte napról-napra mutatnak be újabbnál újabb e-kishaszongépjárműveket, a kínálat folyamatosan bővül.


Legyen szó bármilyen áru szállításáról, már minden felhasználási módra megtalálhatjuk a leginkább megfelelő elektromos modellt. Egyetlen szűk keresztmetszet van, a hatótáv. De városi-elővárosi felhasználási mód mellett már nincs kompromisszum, mutatjuk a választékot.

1.Renault Kangoo ZE

A Renault Kangoo ZE a legkelendőbb elektromos városi áruszállító modell Európában. Két változatban is kapható, egy 3, illetve 4 köbméteres térfogattal rendelhető felépítménnyel. 31 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint több, mint 200 km megtételét biztosítja egyetlen feltöltéssel. Már 10 millió forintért elvihető, amiből természetesen az ÁFA is visszaigényelhető ugyanúgy, mint a belsőégésű motorral szerelt változat esetében.

2.Opel Vivaro-e

Nagyobb raktérrel rendelkező áruszállítót keresel? Az Opel Vivaro-e Panel Van változattal nem kell sokáig keresgélned. Az 50 kWh vagy 75 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt típussal akár 330 km hatótáv sem akadály. A zárt furgon 13,3 millió forinttól elérhető.

3.Pegueot e-Expert

A Pegueot e-Expert igazi városi áruszállító, 3 különböző hosszúságú változattal is rendelhető, a már jól ismert 50 kWh és 75 kWh kapacitású akkumulátorokkal, illetve a WLTP szerinti 250 km, illetve 330 km hatótávolsággal. A Pegueot dobozos e-modellje már 13,3 millió forintért elvihető.

4.Citroën ë-Jumpy

Az új Citroën ë-Jumpy az év haszongépjárműve 2021 nemzetközi díjának győztese. A PSA csoportnál már rendszeresített 50 kWh és 75 kWh kapacitású akkumulátorokkal, illetve a WLTP szerinti 250 km, illetve 330 km hatótávolsággal. A Citroen márkás felépítménnyel rendelkező ë-Jumpy a PSA árakhoz hasonló 13,3 millió forinttól indul.

5.Nissan e-NV200 furgon

Az egyik legismertebb és egyben megbízható elektromos hajtáslánccal rendelkezik. A Nissan e-NV200 furgon nettó 36 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 200 km megtételét biztosítja, de városban ez megközelítheti a 250 km-es hatótávot is. Az elsők között bemutatott kis városi áruszállító furgon már 14,1 millió forintért elvihető.

6.Mercedes Benz eVito

A Mercedes Benz legkedveltebb áruszállító modellje már tisztán elektromos meghajtással is elérhető. Raktérfogata 6,6 köbméteres, amelynek teljes kihasználását semmi sem korlátozza. Nettó 35 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 150 km megtételét biztosítja. A zárt áruszállító 18 millió forintos kezdőárral indul.

7.Volkswagen eCrafter

A nagyobb méretű kishaszongépjárművek kategóriájának már rendelhető szereplője a Volkswagen eCrafter. Óriási, akadálymentes raktár, több felépítmény, ismert Volkswagen technológia, ezt kínálja az eCrafter. Az első ránézésre kicsinek tűnő 32 kWh-ás akkumulátor 173 km-es hatótávot biztosít, ami a napi szintű városi áruszállításra elegendő. A számos felépítménnyel rendelhető e-kishaszon 24,7 millió forintos kezdőáron indul.

8.Renault Master ZEA

A kategória másik kiemelkedő versenyzője a Renault Master ZE. A számos egyedi felépítménnyel rendelhető, tisztán elektromos kishaszongépjármű 33 kWh kapacitású, szintén nem túl nagy akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 120 km-re elegendő hatótávot biztosít. A belépő modell 23,3 millió forinttól indul.

9.Mercedes eSprinter

Az eSprinter a Mercedes haszongépjármű divíziójának kiemelkedő szereplője. A hagyományos belsőégésű változat már bizonyított. A versenytársaktól eltérően 2 akkumulátorral is kínálja a Mercedes, egy 35 kWh és egy 47 kWh kapacitással rendelkező változatban. A kisebb akkumulátor 118 km, míg a nagyobb 156 km hatótávot biztosít. A zárt felépítményű 35 kWh-ás változat 23,2 millió, míg a nagyobb 47 kWh-ás 26,3 millió orintról indul.

10. Ford Transit-e Custom

A Ford az eladási statisztikák alapján első helyen áll Európában a haszongépjármű-piacon. A kategória legnépszerűbb dobozos furgonját is elérte az elektromosítás. A jövőre érkező modellt 67 kWh kapacitású akkumulátorral gyártják majd, ami akár 350 km-es hatótávot is biztosíthat egyetlen feltöltéssel. Magyarországi árak még nincsenek, 15 millió forint környékén indulhatnak.


Ne hagyd ki!