Ónos eső borítja a kocsit, nehéz lesz így elindulni
Fotó:Shutterstock

Félsz ónos esőben elindulni? Nyugi, elhárult a veszély

Mindenhol visszavonta a korábban ónos eső veszélye miatt kiadott veszélyjelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalra.


Nincs már veszély

Előbb elsőfokúra mérsékelték, hajnalra pedig valamennyi járásban vissza is vonták az ónos eső veszélye miatti riasztásokat. Az ónos eső csapadékzónája reggelre az északkeleti, keleti országrészre korlátozódik, majd északkelet felé elhagyja az országot. Az északkeleti határvidéken a havazás reggelig kitarthat. A térségben reggelig 4 centiméter körüli friss hó hullhat, de lokálisan az 5 centimétert is meghaladhatja a friss hóréteg.

Az előrejelzés

Többnyire erősen felhős vagy borult, párás lesz az idő, napközben inkább csak kisebb körzetekben lehetnek átmeneti felszakadozások. Napközben újabb hullámban érkezhet eső, ám az ország északkeleti harmadát várhatóan ez már nem érinti. Legtovább a Dunántúlon és a délkeleti határnál eshet, majd a késő esti órákra átmenetileg csökken a csapadék. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, azonban Sopronnál időnként megélénkülhet a nyugatira forduló szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire mínusz 1 és plusz 5 Celsius-fok között valószínű, de a nyugati határvidéken egy-két fokkal enyhébb idő is lehet. Késő este mínusz 3 és plusz 5 fok közötti értékek várhatók.


Ne hagyd ki!