Pedig a rendőrség nem titkolózott, előre meghirdette, hogy februárban egy héten át fokozattan ellenőrzi a teherfuvarozókat és a buszosokat.


A múlt héten 2800 nehéz tehergépkocsit és 180 autóbuszt ellenőriztek a rendőrök. Az átfogó, európai szintű akcióban főleg a vezetési- és pihenőidő, valamint a veszélyes áruk szállítására vonatkozó szabályok betartását vizsgálták. Az eredmény önmagáért beszélt. Bár a sofőrök felkészülhettek az ellenőrzésekre, a rendőrség több mint 800 alkalommal állapított meg valamilyen jogsértést. Vagyis a hivatásos gépjárművezetők negyede nem ment át a vizsgán.

A leggyakoribb mulasztások

A legtöbbször, egy híján 160-szor a megengedettnél gyorsabban hajtottak a sofőrök. A rakománybiztonsággal több mint 100, a pihenőidővel csaknem ugyanennyi, a papírokkal 66 esetben volt gond. Három pilótánál ráadásul alkoholfogyasztás gyanúja is felmerült. A buszosoknál is a gyorshajtás volt a leggyakoribb jogsértés. Mi meg csak bámuljuk az adatokat, és egyszerűen nem értjük, hogy miért kockáztatnak azok, akiknek a megélhetésük múlik a szabályok betartásán. Mit gondolsz, milyen eredmény született volna, ha a rendőrség nem szól előre az akcióról?


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A karrier 6 szintje, mérd be, hol tartasz most

Ahány ember, annyi pályív. Ideális esetben az idő múlásával mindenki nagyobb feladatokat és több felelősséget vállal magára, folyamatosan fejlődik, lépked felfelé a ranglétrán. Gary Burnison üzleti tanácsadó 6 szintet határozott meg a karrierépítésben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hasznos a Facebook új „minitévéje”, de tévézésre alkalmatlan

A Facebook 2018-ban dobta piacra első igazi, saját gyártású okoseszközét, a Portal-t. A videóhívásokra fejlesztett készülék bevált, a vállalat most egyből két új masinát mutatott be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A cégóriás autókat és rengeteg pénzt adott a beoltott dolgozóinak

Az Amazon egyelőre nem követeli meg a dolgozóitól, hogy oltassák be magukat, de minden követ megmozgat, hogy minél több alkalmazottja felvegye a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében nagyszabású „ösztönzőprogramot" indított.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!