Számolj, mielőtt beletaposol a gázba

Február utolsó napjaiban fokozottan ellenőrizték a rendőrök a gyorshajtókat Tatán és környékén. Az akcióban 276 szabálytalankodó sofőrt kapcsoltak le.


A legnagyobb büntetés összege elérte a 300 000 forintot, ezt az a sofőr kapta, aki a megengedett 50km/h helyett 138 km/h-val közlekedett – írja a police.hu.

A rendőrség közleményében ismét felhívta a figyelmet a sebességhatárok betartására, hiszen a gyorshajtó járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik. Mega a saját pénztárcájukat.

A gyorshajtók tízmilliárdokkal tömik az államkasszát

A közlekedési bírságok javát a gyorshajtók szedik össze Magyarországon. Bár tavaly kissé csökkent az állam bevétele a büntetésekből, azért így is meghökkentően nagy összegről van szó.

2020-ban a közúti gyorshajtások száma 10 százalékkal, az ilyen címen kirótt bírságok összege pedig 2,2 milliárd forinttal csökkent a megelőző évhez képest.

A rendőrség országos adataiból az derül ki, hogy tavaly 618 184 gyorshajtási bírságot postáztak ki, csaknem 70 ezerrel kevesebbet, mint a megelőző évben. A végösszeg így is tetemes, meghaladja a 21,4 milliárd forintot.

Ne hagyd ki!