Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházását valósítja meg a dél-koreai SK Innovation Iváncsán.


A dél-koreai vállalat 681 milliárd forintos fejlesztéssel új akkumulátorgyárat épít, ezzel 2500 embernek ad majd közvetlenül munkát - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Az SK Innovation Dél-Korea legnagyobb energetikai, vegyipari vállalata és a világpiac egyik vezető cége az elektromos akkumulátorok előállításában. A cég első két tengerentúli gyára Komáromban működik, ez lesz a harmadik üzeme a kontinensen.

A beruházás értéke 2,3 milliárd dollár, soha ekkora zöldmezős, első ütemű beruházás a modern magyar gazdaságtörténetben még nem történt

- mondta Szijjártó Péter.

A magyar kormány ehhez a beruházáshoz is biztosít pénzügyi támogatást, még dolgozik a megállapodáson. Minden bizonnyal ez lesz a magyar beruházás-ösztönzés történetének legnagyobb egyszeritámogatása, amelynek mértékét a szerződés véglegesítése után nyilvánosságra hozzák.

A beruházás már idén, a harmadik negyedévben elkezdődik, mintegy 700 ezer négyzetméternyi terület érintett első lépésben. Egy ilyen hatalmas gyár megépítéséhez az infrastruktúra fejlesztése is szükséges, ezért a kormány komoly közlekedési és energetikai infrastruktúra-fejlesztési programot hajt végre a dunaújvárosi járásban.

Az SK Innovation és más ázsiai vállalatok beruházásainak köszönhetően Magyarország az elektromosakkumulátor-gyártásban Európa éllovasa.


Friss

Fotó:123RF

Elon Musk belerúgott a bitcoinba, meg is lett az eredménye

A korábbi bejelentésekkel ellentétben mégsem lehet bitcoinnal Teslát vásárolni. Az elektromos autógyártó vezérigazgatója ezt a Twitteren közölte. Mutatjuk az eredményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!