Kék Subaru Impreza megy az úton
Fotó: Unsplash

A mázlista, tízmilliókat érő ritkaságot tárolt a poros pajtában

Egy ausztrál ingatlantulajdonos néhány hónapja úgy döntött, ideje megszabadulnia a pajtájában porosodó autójától. Ekkor még nem is gondolta, hogy egy autókülönlegesség pihent csaknem 10 évig a birtokán.Versenyló a pajtában

A szerencsés tulajdonos eleinte úgy saccolta, hogy nagyjából 15-20 ezer dollárt érhet az a Subaru Impreza, amely évek óta érintetlenül szunnyadt a pajtájában. Nagy szerencséjére az ICAARS autóhitelesítő rátalált a járművére, és hat hónapnyi vizsgálódás után kiderítette, milyen múlt áll az autó mögött. Egy rég elveszettnek hitt, legendás, World Rally Championship Prodrive Subaru Impreza-ról van szó, amellyel Carlos Sainz és Colin McRae versenyzett fénykorában. A híres versenyautót 1996-ban „nyugdíjazták", az elmúlt tíz évet pedig az említett pajtában töltötte, szinte telesen érintetlenül. A járművet a Lloyds Auctions aukciós ház bocsátotta árverésre. A kocsi végül szeptember 26-án, 360 ezer dollár, átszámítva nagyjából 110 millió forint értékű bitcoin-ért kelt el.

Ritka pillanat

Az autó nemcsak azért ilyen értékes, mert egy igazi rali legenda, hanem azért is, mert jóformán ugyanolyan állapotban van, mint 1996-ban. A kék színű szörnyeteg az eredeti kétliteres turbómotorjával és a hatfokozatú sebességváltójával került kalapács alá. További különlegesség, hogy a Prodrive csupán 63 Subaru Impreza-t rendelt be története során.

Lee Hames, a Lloyds Auctions igazgatója nyilatkozatában kifejtette, hogy a jármű új tulajdonosai a motorsport rajongói, akik már alig várják, hogy kiélvezzék a legendás autó „szolgáltatásait".

Az ICAARS szakértője viccesen megjegyezte, hogy nem várható a közeljövőben hasonló "pajtafelfedezés".

Ne hagyd ki!