Kívül-belül megújult a Toyota Corolla Cross
Fotó: Shutterstock

Bemutatták a Toyota Corolla megújult crossoverjét

Teljes ráncfelvarrást kapott a Toyota Corolla crossover verziója. A megújult szabadidő-autót a napokban mutatta be a japán gyártó. De mutatjuk azt is, mennyibe kerül a jelenleg elérhető korábbi Cross, valamint a megújult Yaris Magyarországon.


Itt az új Toyota Corolla Cross

2020 nyarán mutatta be a Toyota a Corolla Crosst, de Magyarországra csak 2022 őszén érkezett meg. Ezt a kivitelt jelenleg 12,4 millió forintos alapáron (140 lóerős, 1,8 literes hibrid) jegyzik Magyarországon. A másik véglete a 197 lóerőes és 2 literes hibrid verzió, amiért összkerékhajtással és csúcsfelszereltséggel 17,9 millió forintot kérnek.

Azonban a szabadidő-autó ráncfelvarráson esett át a közelmúltban. A megújuló crossovert a napokban mutatta be a japán gyártó. A Cross modernizált hűtőrácsot és fényszórót kapott. Emellett öt új színben, például Cement Gray Metallic fényezéssel, valamint sportos GR Sport kivitelben is rendelhető. Az autó panorámás üvegteteje elektromos rolóval sötétíthető.

A műszerfalán egy 12,3 colos digitális műszeregység és egy 10,1 colos infotainment érintőkijelző található. De rendelkezik például vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto támogatással, USB-C portokkal és a továbbfejlesztett vezetéstámogató rendszerrel is.

Viszont a HVG megjegyzi, egyelőre nem tudni, a faceliftes Corolla Cross mikor érkezik Európába, és az ára is bizonytalan. Egyébként a megújult autóról készült képeket itt, a CarsCoops oldalán is megnézheted.

Magyarországra is megérkezett az új Toyota Yaris

Azonban mára a hazai újautópiacon is megjelent a Toyota Yaris legújabb változata, 7,2 millió forintos alapáron. Ezért az összegért 125 lóerős 1,5 literes benzines és hatfokozatú kéziváltós alapmodell vásárolható.

Az eggyel magasabb felszereltség 7,9 millió forintba kerül. Abba is a már említett motor került, fokozatmentes CVT automata váltóval, illetve eggyel magasabb felszereltségi szinttel.

Kiviteltől függően a 116 lovas, hibrid hajtásláncú és e-CVT erőátviteles modell 8,4-10,2 millió forintért vihető haza.

Újdonság, hogy a hibrid Yaris már 130 lóerős változatban is kapható. Ennek a magas alapfelszereltségű kivitelnek az árcédulája 10,3-10,8 millió forint között alakul.

Az 1,5 literes, 3 hengeres szívó benzinmotorra épülő új hibrid technika nyomatéka - a korábbianál erősebb villanymotor miatt - 141-ről 185 Nm-re növekedett. Így 0-ról 100-ra 9,2 másodperc alatt gyorsul, miközben a fogyasztása alig nőtt az elődjéhez képest.

Mindemellett a vezetéstámogató rendszerét is továbbfejlesztették. 7-12,3 colos digitális műszeregységet kapott a kormány mögé. Az infotainment rendszer érintőkijelzője pedig 9-10,5 colos képátlójú. Emellett támogatja a vezeték nélküli Apple CarPlay-t és az Android Autót is, valamint optimalizálták a hangfelismerését, illetve megjelent benne egy új, digitális kulcs funkció.

Ne hagyd ki!