Autóvásárlási tippek a bőgő motorok kedvelőinek
Fotó: Shutterstock

Öt ok, amiért ne vegyél V8-as motorral szerelt használt autót

A V8-as motor nagyszerű hangja és nagy teljesítménye mágnesként vonzza az autózás szerelmeseit. Az igazi négykerekű rajongókat az autó kiválasztásakor elsősorban a motorháztető alatt működő motor vezérli.


Nem meglepő tehát, hogy a Mercedes eladási sikere – amely a 6,2 literes motor bevezetésével életre keltette a régi erőforrások legendáját – a nagy lökettérfogatból merítette lendületét. Hangja jó értelemben vett borzongást okoz, hatalmas ereje és nyomatéka pedig kultikus státuszba avanzsálta. A „leméretezés” korszaka ellenére a gyártók kínálata még mindig gazdag az ilyen típusú konstrukciókban, viszont van 5 érvünk, hogy miért ne vegyél legendás V8-as motorral szerelt kocsit.

Egy használt autó vásárlása mindig kockázatos. Az eladók képesek ügyesen véka alá rejteni az esetleges hibákat, és úgy mozgatni a szálakat, hogy a vevő elhiggye az általa hőn áhított kifogástalan állapotot. Ezen a területen különösen magas tudásról tesznek tanúbizonyságot azok az emberek, akik nagy értékű autókkal kereskednek a használtautó piacon. Fedezd fel te is az 5 legfontosabb okot, amiért nem érdemes V8-as motorral szerelt használt autót vásárolni!

1. Nehéz ellenőrizni a szervizelőzményeket

Sok magánszemély kifejezetten azért vásárol ilyen típusú autókat, hogy magasabb áron értékesítse azokat a piacon. Megannyi tulajdonosi kézen átmennek, általában már idősebb korosztályt és ebből adódóan nagyobb futásteljesítményt képviselnek, így előtérbe kerülnek velük kapcsolatban a kilométeróra-visszatekerések. Használt autó vásárlásakor mindig érdemes megnézni a jármű hosszabb vagy akár teljes szerviztörténetét, így biztosak lehetünk abban, hogy nem zsákbamacskát veszünk.

2. Sok a kozmetikázott autó

Az eladók jól tudják, hogy járműveiknek ki kell tűnniük a több ezer másik autó tömegéből, ezért kifejezetten eladásra készítik fel autóikat. A fényezés polírozása, a belső tér pöpec frissítése, a motortér, az alváz és a karosszéria patyolata – ezek a szokásos küllemjavító tevékenységek, amelyek nagyon megnehezítik az autó tényleges állapotának felmérését.

3. Zabálja a benzint

A mai üzemanyaghelyzet mellett még inkább frusztráló egy ilyen benzinfaló masina bevállalása, márpedig egy ilyen gépről köztudott, hogy nem aprózza el a fogyasztást, így nyilvánvalóan ökológiai szempontból is jó nagy lábon él.

4. Rendkívül drága a karbantartás

A V8 motorról mindenki tudja, hogy nem kicsi, félelmetes iramot diktál, és elképesztő erővel bír. Persze minden éremnek két oldala van, így a rendkívüli előnye a karbantartás frontján bizony hatalmas hátránnyá válhat, és válik is, mert a motorblokk a radikális erőkifejtés következtében sajnos elkerülhetetlenül sérül.

5. Nem ismerik igazán a szerelők sem!

Így még a javíttatása sem egyszerű.

Ne felejtsük tehát a VIN a legmegbízhatóbb információforrás a járműről, ami különösen a potenciális vásárló szempontjából fontos. A márkára, modellre vagy gyártási évre vonatkozó alapadatokon túl a jelentés számos további információt is tartalmaz, ami magába foglalja a jármű kronológiai történetét, illetve a károk és balesetek lajstromát is.


Ne hagyd ki!