Látványos képeket osztott meg a Magyar Nemzeti Bank Facebook-oldala: bemutatta a 94,5 tonna aranykészletét, amelyek közül a legrégebbi rúd 1936-ban készült, míg a legújabbakon tavalyi, 2020-as évszám szerepel. A galériára a hamuesgyemant.hu szerkesztői találtak rá.


Ahogy az MNB írja, egy-egy rúd mérete és súlya az öntéstől függően változhat, de átlagosan egy rúd nagyjából 12,5 kg tömegű, 28 cm hosszú, 6-7 cm széles és 4 cm magas.


Forrás: MNB


Érdekesség, hogy a régebbi öntések még téglatest alakúak voltak, az újabbak már a trapéz formát követik, mivel így könnyebb megemelni a rendkívül súlyos aranyrudakat.


Forrás: MNB


Az öntödék saját védjegyüket, az arany tisztaságát, illetve egyedi sorszámát is feltüntetik a rudakon.Az aranyat megérkezés után az MNB pontosan mérlegeli, ellenőrzi és leltározza, hogy utána speciális ládákban elzárják. Egy-egy ládába nagyságrendileg 50 aranyrúd fér.The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Ha zavarnak a szeméthegyek, itt és most te is tehetsz ellenük, mutatjuk

Hétfőtől lehet regisztrálni a legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseményre, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra - mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Mutatjuk, hol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Orbán Viktor elmondta, mikor és hogyan kapnak vissza 600 milliárdot a családok

Az oltás működik, Magyarország működik – mondta a kormányfő az Országgyűlés őszi ülésszakának megnyitásaként. A miniszterelnök több fontos intézkedést is bejelentett, ezeket foglaljuk össze.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Lounge Group

Két marketingmegoldás, ami még a szakmai guruk elismerését is kivívta

Az elmúlt másfél év legjobb szakmai megoldásának nevezték a Coca Cola és a Burger King egy-egy aktivitását a jövő heti budapesti Marketing Summitra készülő vállalati és ügynökségi vezetők. Újfent bebizonyosodott, hogy az önazonos reklám az, ami igazán hatásos.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!