Művészi illusztráció az "aranybolygót" megközelítő szondáról

NASA-JPL/Caltech

Mindenkit milliárdossá tehetne az aranybolygó, aztán világvége

Az amerikaiak már szondát is küldenek a 16 Psyche elnevezésű kisbolygóhoz, amelynek tömegét nagy tisztaságú vas, nikkel és - ez a különleges benne - óriási mennyiségű arany építi fel.


Kincs, ami jobb, ha nincs

A csillagászok számítása szerint a kisbolygó mintegy 700 trillió amerikai dollár értékű aranyat és platinát rejt - írta az Origo. Ha a Psyche összes arany, illetve platinakészletét arányosan elosztanánk a Föld lakói között, minden egyes ember 91 milliárd dollárral részesedne a kisbolygó kincséből. Aztán jönne a "világvége", ugyanis a hirtelen túlkínálat elértéktelenítené a földi aranykészletet, ami komoly gazdasági válságot okozhatna.

A NASA 2026-ban érheti el

A NASA mindenesetre 2022 elejére tervezi a Psyche-űrszonda indítását a floridai Kennedy Űrközpontból. A misszió E-ütemterve szerint a szonda 2026-ban fogja elérni az „aranyaszteroidát". Azt azért hozzá kell tenni: az arany kitermelése egyelőre a sci-fi világába tartozó elképzelés. Akárcsak a Balaton mélyén rejtőző 1800 milliárd forintnyi arany hasznosítása...

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!