Sokan csak álmodoznak arról, ami Kevin David Lehmann-nak sikerült: 3,3 milliárd dolláros vagyonával a világ legfiatalabbjaként került fel a milliárdosok listájára, sikerét a DM drogérialáncnak köszönheti.


Igen keveset lehet tudni róla, de annyi biztos, hogy manapság jó lehet Kevin David Lehmann-nak lenni. A német tini vagyonát az apjától, Günther Lehmann-tól örökölt DM drogéria lánc részvények dobták meg, amelyek értéke meghaladja a 3,3 milliárd dollárt. A DM Németország vezető drogéria-hálózata, melyet 1974-ben alapítottak. Csak Németországban 41 ezer embert alkalmaznak több mint 2000 üzletben országszerte, az ottani bevételük évi 8,5 milliárd euró.

Fiatalság, gazdagság

Kevin David Lehmann nincs egyedül a fiatal gazdagok körében. A második helyet a 24 éves kínai Wang Zheong foglalj el a maga 1,5 milliárd dolláros vagyonával. Ő is öröklés útján vagyonosodott meg, amit a CNNC Hua Yuan Titanium Dioxide vállalat részvényei tettek lehetővé. Ez a vállalat elsősorban egy titán—dioxid pigment előállításával foglalkozik, amelyet műanyagokban, tintákban és bevonatokban hasznosítanak.

A harmadik és negyedik helyet egy testvérpár, Alexandra (24) és Katharina (25) Andersen foglalja el, a maguk csekély, fejenként 1,4 milliárd dolláros vagyonukkal. A két lánynak a családi multimilliárd-dolláros befektetési vállalkozásban, a Ferd-ben van tulajdonrésze.

A 26 éves „optikai csodagyerek", Austin Russel került az ötödik helyre. Russel otthagyta a Stanford-ot, miután egy 100 ezer dolláros támogatást kapott, hogy létrehozza a Luminar Technologies nevű vállalatát, amely főleg szenzorokat és egyéb eszközöket fejleszt önvezető autók számára. Vállalata egyebek között már a Volvo-nak és a Toyota-nak is készít eszközöket, tavaly december óta már a tőzsdén is megtalálható.

Töretlen vagyonosodás

A koronavírus okozta gazdasági válság ellenére a legutóbbi elemzések alapján a világ leggazdagabb emberei még soha nem voltak ilyen vagyonosak, mint most. Az amerikai Forbes elemzése szerint tavaly 8 billió dollárral emelkedett az összvagyonuk, ami így már eléri a 13,1 billió dolláros értéket. Ezt 2755 dollármilliárdos, köztük két magyar üzletember hozta össze.


The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!