A Bank of America elemzői szerint tartós lehet a trend, hogy a dollár erősödik, így aki devizába fektetne, érdemes zöldhasút vennie.


Elindult a dollár felfelé

A május végén elindult dollárerősödés kitarthat az év második felében is a Bank of America elemzői szerint, amiről a Bloomberg írt. A szakértők úgy vélik, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági sokkot a korábbiaknál erősebb részvény- és árupiaci áremelkedés követte, s az infláció is a megszokottnál erősebben ugrott meg. A részvénypiac ugyan gyengülhet a közeljövőben, azonban a komoly kormányzati élénkítő csomagok valószínűleg szigorodó monetáris politikát vonnak maguk után az Egyesült Államokban, ami a dollár erejét növelheti.

Szigorít a jegybank

A jelek szerint több befektető is osztja a nagybank véleményét, a dollárra kötött spekulatív pozíciók állományában múlt héten először az annak erősödésére játszók voltak többségben. Mindez arra utal, hogy a piac egyre inkább kezdi beárazni, hogy a Fed a korábban vártnál hamarabb kezdi el normalizálni monetáris politikáját, s ez segítheti a dollárt a többi nagy devizával szemben - vélik a Bank of America elemzői. Ezt az álláspontot osztják a Rabobank, a legnagyobb japán bank az MUFG és az ING elemzői is.

A hazai befektetők étvágyát talán az is meghozhatja, hogy szerda reggel a forint tovább gyengült a dollárral szemben, 301,77 forintról 301,90 forintra emelkedett.

The Conversation

Friss

Fotó:Lounge Group

Két marketingmegoldás, ami még a szakmai guruk elismerését is kivívta

Az elmúlt másfél év legjobb szakmai megoldásának nevezték a Coca Cola és a Burger King egy-egy aktivitását a jövő heti budapesti Marketing Summitra készülő vállalati és ügynökségi vezetők. Újfent bebizonyosodott, hogy az önazonos reklám az, ami igazán hatásos.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Dan Gold on Unsplash

Itt a lista, ezek az élelmiszerek drágultak nagyon sokat

Mutatjuk, mi mennyibe kerül most.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!