Egydolláros bankjegyek

Egydolláros bankjegyek

Most érdemes dollárt venni

A Bank of America elemzői szerint tartós lehet a trend, hogy a dollár erősödik, így aki devizába fektetne, érdemes zöldhasút vennie.


Elindult a dollár felfelé

A május végén elindult dollárerősödés kitarthat az év második felében is a Bank of America elemzői szerint, amiről a Bloomberg írt. A szakértők úgy vélik, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági sokkot a korábbiaknál erősebb részvény- és árupiaci áremelkedés követte, s az infláció is a megszokottnál erősebben ugrott meg. A részvénypiac ugyan gyengülhet a közeljövőben, azonban a komoly kormányzati élénkítő csomagok valószínűleg szigorodó monetáris politikát vonnak maguk után az Egyesült Államokban, ami a dollár erejét növelheti.

Szigorít a jegybank

A jelek szerint több befektető is osztja a nagybank véleményét, a dollárra kötött spekulatív pozíciók állományában múlt héten először az annak erősödésére játszók voltak többségben. Mindez arra utal, hogy a piac egyre inkább kezdi beárazni, hogy a Fed a korábban vártnál hamarabb kezdi el normalizálni monetáris politikáját, s ez segítheti a dollárt a többi nagy devizával szemben - vélik a Bank of America elemzői. Ezt az álláspontot osztják a Rabobank, a legnagyobb japán bank az MUFG és az ING elemzői is.

A hazai befektetők étvágyát talán az is meghozhatja, hogy szerda reggel a forint tovább gyengült a dollárral szemben, 301,77 forintról 301,90 forintra emelkedett.

Ne hagyd ki!