Elvitték a EuroJackpot főnyereményét, de sajnálatos módon nincs köztük magyar.Még nem tudni, hol adták fel a szelvényeket

A Szerencsejáték Zrt. honlapján található tájékoztatás szerint a legmagasabb nyerőosztályban 90 millió eurót (31,6 milliárd forintot) lehetett nyerni. Mivel két szelvény is eltalálta a főnyereményt, az összeg feleződik. Így a bruttó 45 millió (15,5 milliárd forintnyi) eurónak két játékos örülhetett, de köztük egy sem volt magyar, és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mely ország(ok)ban adták fel a szelvényeket. Az alacsonyabb nyerőosztályokban ezúttal több mint 20 ezer magyarnak volt szerencséje. A következő sorsoláson bruttó 10 millió euró (3,5 milliárd forint) lesz a várható főnyeremény.

A főnyereményt szja terheli

A főnyeremény 90 millió euróig halmozódhat, ha addig nincs nyertes, a nyereményt az alsóbb nyerőosztályok között sorsolják ki. Magyarországon a főnyeremény és az 5+1-es találat nyereménye átutalással, kizárólag euróban vehető fel, melyből SZJA kerül levonásra. A nyertesek a kisebb nyereményeket kizárólag forintban vehetik át, azok már adózott, nettó nyeremények. A Helsinkiben lezajlott számsorsolás szerint a legnagyobb magyarországi nyeremény nettó 1 millió 383 730 forint volt, ezt itthon most két játékos zsebelhette be. Az alapjáték ára 760 Ft.

The Conversation

Friss

Photo by Fré Sonneveld on Unsplash

Téglával termel áramot egy új svájci szabadalom

A rendszer hatékonysága 80-85 százalékos, és 35 éven át működőképes lehet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Mennyiért lehet most lakást venni vagy bérelni Győrben és környékén?


Családi ház 30 millióért

Győr-Moson-Sopron megyében a panelek átlagos négyzetméterára 380 000 forint, a téglalakásoknál ez az összeg átlagosan 486 000 forint. Míg a lakások négyzetméterárai nőttek, addig a házaknál stagnálást figyeltek meg éves összevetésben, így egy átlagos, 100 négyzetméteres ingatlant továbbra is meg lehet vásárolni 30 millió forintért. Az átlagos lakásméret vételre 65-70 négyzetméter, amiért átlagosan 21,9 millió forintot adnak.


Bérlet havi 120 ezerért

Győrben jellemzően 120 000 forint a havi költség egy lakásra, addig Sopronban már átlagosan 80 000 forintért is lehet bérelni. A megyeszékhely magas árait nem csak a nyugati határ közelsége és a felsőoktatási intézmények indokolják, hanem az Audi gyárban foglalkoztatott ingázó vagy vendégmunkások is, akik albérlettel oldják meg lakhatásukat. Ennél drágábban csak Budapesten és Veszprémben lehet kiadni lakásokat az egyetemistáknak, illetve a vidéki munkavállalóknak, olvasható a Duna House közleményében.

Photo by Scott Graham on Unsplash

Figyelem! Fontos változások a NAV nyomtatványkitöltőben

Frissítsen az ÁNYK új verziójára, mert ellenkező esetben nem tud majd nyomtatványokat küldeni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!