Két telitalálat vitte el a 32 milliárd forintot az eurólottón

A következő sorsoláson 3,5 milliárd forint lesz a főnyeremény

Két telitalálat vitte el a 32 milliárd forintot az eurólottón

Elvitték a EuroJackpot főnyereményét, de sajnálatos módon nincs köztük magyar.Még nem tudni, hol adták fel a szelvényeket

A Szerencsejáték Zrt. honlapján található tájékoztatás szerint a legmagasabb nyerőosztályban 90 millió eurót (31,6 milliárd forintot) lehetett nyerni. Mivel két szelvény is eltalálta a főnyereményt, az összeg feleződik. Így a bruttó 45 millió (15,5 milliárd forintnyi) eurónak két játékos örülhetett, de köztük egy sem volt magyar, és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mely ország(ok)ban adták fel a szelvényeket. Az alacsonyabb nyerőosztályokban ezúttal több mint 20 ezer magyarnak volt szerencséje. A következő sorsoláson bruttó 10 millió euró (3,5 milliárd forint) lesz a várható főnyeremény.

A főnyereményt szja terheli

A főnyeremény 90 millió euróig halmozódhat, ha addig nincs nyertes, a nyereményt az alsóbb nyerőosztályok között sorsolják ki. Magyarországon a főnyeremény és az 5+1-es találat nyereménye átutalással, kizárólag euróban vehető fel, melyből SZJA kerül levonásra. A nyertesek a kisebb nyereményeket kizárólag forintban vehetik át, azok már adózott, nettó nyeremények. A Helsinkiben lezajlott számsorsolás szerint a legnagyobb magyarországi nyeremény nettó 1 millió 383 730 forint volt, ezt itthon most két játékos zsebelhette be. Az alapjáték ára 760 Ft.

Ne hagyd ki!