Az nyer, akinek a legtöbb zsetonja van

A kaszinók miért lehetnek nyitva a járvány idején? Erre kérdezett rá írásban Ungár Péter (LMP) képviselő. A kormánytól megkapta a választ.


A szerencsejátékok lebonyolítására szolgáló létesítmények -így a lottózók, kártyatermek és játékkaszinók- nem minősülnek vendéglátóipari egységnek

-ezt írta válaszában Fónagy János államtitkár.

A szerencsejáték szervezés helyszínéül szolgáló helyiségek kizárólag a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről kiadott kormányrendeletben foglalt védelmi intézkedések megtartásával üzemelhetnek. A járványügyi szabályokat valamennyi szerencsejáték helyiségben maradéktalanul be kell tartani. (Nyilván maszk, távolságtartás, egy légtérben tartózkodók száma, stb.)

Este 7-kor zárás

A Magyarországon működő 11 játékkaszinó nyitvatartási idejét a vonatkozó kormányrendelet rendelkezéséhez igazodva módosították: legkésőbb este 7 órakor bezárnak, amelyet a szerencsejáték felügyeleti hatóság folyamatosan ellenőriz, olvasható a válaszban.

A levelezésből nem derült ki, de hasonló érvelés miatt (a kaszinók nem vendéglátóipari egységek) a kaszinók egy ideig mentesültek a járványügyi szigor alól. Rájuk eleinte nem vonatkozott például az a tavaly október elején hozott döntés (ki emlékszik már rá?), amely arra kötelezte a szórakozóhelyeket, hogy 23 órakor húzzák le a rolót. November óta viszont a korlátozások értelmében ezek a létesítmények is csak reggel 6 és este 7 között tarthatnak nyitva. Szerinted ez így rendben van?


Ne hagyd ki!