Megszűnik az OTP Bank SmartBank szolgáltatása a lakossági ügyfélkörben
Fotó: Shutterstock

Fontos napra ébrednek az OTP lakossági ügyfelei

Kivezeti az OTP Bank a SmartBank szolgáltatását a lakossági ügyfélkörben. A helyét az új Mobilbank veszi át. Eredetileg holnaptól (március 1.) lépett volna érvénybe a változtatás, azonban a bank közölte, hogy néhány hétig még használhatóak maradnak a régi applikáció funkciói, mert sok ügyfél egyelőre nem váltott.


Megszűnik a SmartBank

Eredetileg ma működött volna utoljára a megszokott módon SmartBank a lakossági ügyfelek számára, azonban az OTP március 24-ig meghosszabbította az átállást, hiszen több százezer ügyfelük egyelőre nem regisztrált az új appon. A nem lakossági ügyfelek továbbra is használni tudják a SmartBank minden funkcióját – szúrta ki a Napi.hu.

A lakossági ügyfelek március 24-től már nem érik el a számláikat a SmartBankban, nem fog működni a QR-kód-beolvasása sem, valamint más banki tranzakciókra sem fogják tudni használni a régi appot. Az internetes vásárlási tranzakciókat pedig csupán SMS-ben tudják majd jóváhagyni, egészen az új Mobilbankba történő regisztrációig.

Az OTP még 2011-ben indított el a mobilbanki applikációját, amely helyét az új OTP MobilBank fogja átvenni. A továbbiakban ez a program fogja biztosítani a bankoláshoz szükséges legfontosabb funkciókat. Az apprikáció használata egyelőre külön havidíjba sem kerül.

Figyelem, csalók!

Az OTP Bankkal és ügyfeleikkel kapcsolatos legfontosabb hírekről a Haszon.hu portál is rendszeresen beszámol. Legutóbb ebben a cikkünkben kellett egy sajnálatos esetre felhívnunk az olvasóink figyelmét a bankkal kapcsolatban. Bűnözők mások mellett ugyanis Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nevét és fotóit is felhasználják arra, hogy gyanútlan és hiszékeny embereket tőrbe csaljanak, valószínűtlen hozammal kecsegtető, befeketésnek álcázott ígéretekkel megszerezzék az adataikat és a pénzüket.

„Dr. Csányi Sándor soha, semmilyen médiumnak nem nyilatkozott kriptovalutás pénzkereseti lehetőségről, a leghatározottabban elhatárolódik minden ilyen közléstől”

-írja felhívásában a hitelintézet. A bank felhívja arra is a figyelmet, hogy ez a csalási forma elsősorban a közösségi médiában terjed. A bankvezető fokozott óvatosságra int mindenkit az ilyen átverési kísérletek kivédése érdekében. Továbbá tájékoztat arról, hogy megtette a csalókkal szemben a szükséges bűntetőjogi lépéseket.

Ne hagyd ki!