Fordulat az OTP  kamatpolitikájában
Fotó: Shutterstock

Ezekkel a feltételekkel ad 7 százalékos kamatot az OTP a betéteseknek

A hitelintézet olyan akciós betéttel állt elő, amely 7 százalékos kamatot kínál - igaz, ezt egyelőre csak az ügyfelek bizonyos köre veheti igénybe, írja a 24.hu.


A lapnak azt OTP Banknál azt mondták: szeptember 5-től egy új akciós betétjük érhető el, amely összeghatártól függetlenül évi 7 százalékos kamatot és EBKM-et kínál. A lekötött betétbe ugyanakkor azok az ügyfelek helyezhetik el megtakarításaikat, akik 2022. július 31-én rendelkeztek összevont értékpapírszámlájukon Egyéves Magyar Állampapírral, amely 2022. szeptember 1. és november 25. között jár le. (A hirdetmény itt érhető el.)

Fontos tudnivaló, hogy csak a lejárt állampapírok névértékeinek összege köthető le ebbe a betétbe. A 12 hónapos futamidejű 100 ezer forint lekötési minimumot előíró akciós terméknél megvizsgálják, hogy a betétlekötés pillanatában mekkora a lejárt egyéves állampapír/vagy állampapírok névértéke.

Az OTP az elmúlt időszakban a többi nagybankhoz hasonlóan nem arról volt híres, hogy érdemi betéti kamattal próbálta volna meg lekötésre bírni a befektetőket. Lekötés nélkül a többiekhez hasonlóan nála is alacsony a kamat. Lekötéssel is csak 1-2,5 százalékos kamatot lehetett elérni az akciós Bónusz Forint Betétjére a tavaszi akcióban. A jelek szerint a lépéssel a hitelintézet az állampapír-piacról próbál új ügyfeleket szerezni.

Ne hagyd ki!