A privátbanki számlákon kezelt vagyon viszonylag pontos képet mutat arról, hogy Magyarországon hogyan alakul a felső tízezer, pontosabban a komolyabb pénzügyi vagyonnal rendelkező elit tagjainak anyagi helyzete. A klubba 30 millió forint alatt nem lehet bejutni, de a szolgáltatók többségénél már 100 millió forint a beugró. Egyebek között ez is kiderült a Privátbankár.hu legfrissebb körképéből.


A 15 hazai privátbanki szolgáltatónál együttesen kezelt összeg júniusban átléphette a 7 ezer milliárd forintos határt. Ez a pénz nagyjából 47 ezer számlát takar. Az adatok nem tűpontosak, mert a 15 szolgáltató közül egy, az MKB Bank immár évek óta nem hajlandó sem a kezelt vagyonról, sem az ügyfelek számáról adatot adni, arra hivatkozva, hogy ezek bizalmas információk, írja a lap.

Ennyivel gyarapodtak

A 7 ezer milliárdos összérték átlépése egyúttal azt is jelenti, hogy egy év alatt csaknem 900 milliárddal gyarapodott a hazai privátbanki szolgáltatók által kezelt magánvagyon. Részben az elért hozamoknak, részben a friss pénzek beáramlása miatt. A privátbankárok által kezelt számlák száma egy év alatt mintegy 1200-zal nőhetett, főleg annak hatására, hogy sokan a koronavírus-járvány miatt többéves mélypontra zuhant árfolyamok láttán úgy döntöttek, a pénzük gyarapítását inkább a profikra bízzák.


The Conversation

Friss

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!