A Magyar Bankholdinghoz tartozó hitelintézetek sok érdeklődőre számítanak, ezért a hitelfeldolgozási központokat megerősítették, hogy gyorsítsák az igények feldolgozását. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a konstrukcióról.


A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank MFB Pontjain március 8-tól, a hitelprogram indulásának napjától igényelhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön. A kedvezményes hitel a koronavírus-járvány gazdasági hatásaival érintett ágazatokban működő mikro-, kis- és középvállalkozásoknak biztosít forrást a bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására. A programban 1-10 millió forint, közötti hitel vehető fel, az összeg nem haladhatja meg a vállalkozás 2019-es árbevételét. További fontos pályázati feltétel, hogy a vállalkozás 2019-es évi üzemi eredménye pozitív kell, hogy legyen.

A kölcsön a teljes futamidő alatt fix nulla százalékos kamatozású, és akár saját forrás nélkül is elérhető. A hitelt tízéves futamidővel, hároméves törlesztési türelmi idő mellett lehet igényelni. A forgóeszköz- vagy a működési költség finanszírozását igazolni kell a folyósítást követő másfél éven belül. A kölcsön bármikor előtörleszthető vagy végtörleszthető pluszköltségek nélkül.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt a hitelkérelem nyomtatvány kitöltésével és a kötelezően előírt mellékletek csatolásával lehet igényelni. A palyazat.gov.hu oldalon található nyomtatvány utolsó oldala tartalmazza a benyújtandó dokumentumok listáját.

Felgyorsítják az igények feldolgozását

A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank ügyintézői az érdeklődők számának függvényében a lehető leggyorsabban bírálják el az igényeket, hogy az ügyfelek mihamarabb hitelhez jussanak; ha szükséges, a gyors feldolgozás érdekében kollégák átcsoportosításával is készülnek a bankok. A hitelszerződést a hitelbírálat után akár azonnal, de legkésőbb 30 napon belül szükséges megkötni.

A Magyar Bankholding tagbankjai együtt az összes MFB Pont csaknem háromnegyedét működtetik, ezzel meghatározó szerepet játszanak a válság során nehéz helyzetbe került vállalkozások megsegítésében is.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!