Itt az idő, már lehet igényelni újraindítási gyorskölcsönt

A Magyar Bankholdinghoz tartozó hitelintézetek sok érdeklődőre számítanak, ezért a hitelfeldolgozási központokat megerősítették, hogy gyorsítsák az igények feldolgozását. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a konstrukcióról.


A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank MFB Pontjain március 8-tól, a hitelprogram indulásának napjától igényelhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön. A kedvezményes hitel a koronavírus-járvány gazdasági hatásaival érintett ágazatokban működő mikro-, kis- és középvállalkozásoknak biztosít forrást a bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására. A programban 1-10 millió forint, közötti hitel vehető fel, az összeg nem haladhatja meg a vállalkozás 2019-es árbevételét. További fontos pályázati feltétel, hogy a vállalkozás 2019-es évi üzemi eredménye pozitív kell, hogy legyen.

A kölcsön a teljes futamidő alatt fix nulla százalékos kamatozású, és akár saját forrás nélkül is elérhető. A hitelt tízéves futamidővel, hároméves törlesztési türelmi idő mellett lehet igényelni. A forgóeszköz- vagy a működési költség finanszírozását igazolni kell a folyósítást követő másfél éven belül. A kölcsön bármikor előtörleszthető vagy végtörleszthető pluszköltségek nélkül.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt a hitelkérelem nyomtatvány kitöltésével és a kötelezően előírt mellékletek csatolásával lehet igényelni. A palyazat.gov.hu oldalon található nyomtatvány utolsó oldala tartalmazza a benyújtandó dokumentumok listáját.

Felgyorsítják az igények feldolgozását

A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank ügyintézői az érdeklődők számának függvényében a lehető leggyorsabban bírálják el az igényeket, hogy az ügyfelek mihamarabb hitelhez jussanak; ha szükséges, a gyors feldolgozás érdekében kollégák átcsoportosításával is készülnek a bankok. A hitelszerződést a hitelbírálat után akár azonnal, de legkésőbb 30 napon belül szükséges megkötni.

A Magyar Bankholding tagbankjai együtt az összes MFB Pont csaknem háromnegyedét működtetik, ezzel meghatározó szerepet játszanak a válság során nehéz helyzetbe került vállalkozások megsegítésében is.


Ne hagyd ki!