Az Apple tájékoztatása szerint egyes motorkerékpárok motorjai olyan erőteljes rezgéseket bocsájtanak ki, amelyek tönkre tehetik a telefon kamerarendszerét.Nem túl jó hírek

Az Apple néhány napja közzétett egy tájékoztatót, amelyben figyelmezteti a vásárlóit, hogy az iPhone készülékeket nem érdemes telefontartók segítségével a nagyobb motorokhoz csatlakoztatni. Mégpedig azért nem, mert a járművek nagy teljesítményű motorjainak rezgései károsíthatják a telefonok kamerarendszereit. Nevezetesen az optikai képstabilizátort és az autófókuszt. Továbbá a robogók és a segédmotorok tulajdonosainak is javasolt, hogy olyan rögzítőelemet használjanak, amely rezgéscsillapítóval van felszerelve.

Mi a megoldás?

Az Apple tájékoztatójának időzítése nem véletlen, ugyanis az elmúlt hónapokban számos vásárló panaszkodott a különböző közösségi média felületeken a motorozások után meghibásodott készülékekről.

Az érintett rendszereket úgy tervezték, hogy javítsák a képminőséget azáltal, hogy ellensúlyozzák a mozgást, a rezgéseket és a gravitáció hatásait. Viszont egy nagy teljesítményű motor „intenzív, magas amplitúdójú rezgéseket" generál, amelyek a kormányon és a telefontartó keretén keresztül az iPhone-on csapódnak le. Az Apple tájékoztatása szerint számos modellt veszélyeztet a jelenség.

A nagy amplitúdójú rezgéseknek való közvetlen expozíció bizonyos frekvenciatartományokon belül ronthatja a rendszerek teljesítményét, és csökkentheti a fényképek és videók képminőségét

-olvasható az Apple bejegyzésében.

A megoldás egyszerű: ne használd motorozás közben az iPhone-odat. Sajnos azonban ez nem túl jó hír azoknak, akik a telefonjukat használják a navigáláshoz.

The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!