Android áll egy telefon mellett, amelyen meg fog szűnni a YouTube
Fotó: Unsplash

Egyes telefonokon megszűnik a YouTube, mutatjuk a részleteket

A Google bejelentette, hogy a régebbi Androidos telefonokon szeptember 27-től nem lesz elérhető a YouTube, és még jó néhány fontos szolgáltatás.


Könnyes búcsú

A vállalat tájékoztatása szerint azok a telefonok érintettek, amelyek a 2.3.7-es, vagy annál régebbi verziójú Android operációs rendszerrel rendelkeznek. Ezeken a telefonokon a Google szeptember 27-én megszünteti a YouTube-ot és a Google Suite appokat, így egyebek között a Térképet, a Gmail-t, a Play Store-t és a Google Fényképeket is.

Hogyan kell ezt elképzelni?

A vállalat alapvetően nem fog több frissítést kiadni az említett eszközökre, amelyek felhasználói szeptember 27-től nem tudnak majd bejelentkezni a Google fiókjaikba. Ideig-óráig még valamilyen szinte használhatók lesznek az appok, de hibaüzenetekre és összeomlásokra lehet számítani. Továbbá a személyre szabott beállításoknak is búcsút inthetnek a tulajdonosok. A Google 10 évnél húzta meg a képzeletbeli határt, így a 2011 után értékesített telefonokat még nem érinti a korlátozás.

Tervezett elavulás

A Google azzal indokolta öntését, hogy a 10 évnél régebbi telefonok már nem felelnek meg a mai technológiai elvárásoknak. Az appok folyamatosan frissülnek, amelyeket értelemszerűen a szakemberek az új modellekre szabnak. A régi telefonok pedig már nem igazán tudnak megbirkózni a nagyobb igényű szoftverekkel, ami végső soron kibervédelmi kockázatot eredményez.

Ne hagyd ki!