Influenszer nyári ruhában táskával napsütésben egy tengerparton

Yvonne Mccuaig a 86 ezres követői bázisa mellett nemrég a hatóság érdeklődését is felkeltette. A 43 éves influenszert több dologgal is vádolják.Gucci Gang

Yvonne Mccuaig az elmúlt években népes követői bázisra tett szert. Instagramon több mint 86 ezren követik, ott szépségápolási és divattippeket oszt meg a feliratkozóival. Mccuaig sem hagyta ki az influenszerek közkedvelt marketingfogását, a nyereményjátékot. A legutóbbi játékban egy Gucci ruhát lehetett nyerni, az akció azonban váratlan fordulatot vett. Valaki ugyanis felnyomta Mccuaig-et Nagy-Britannia reklámfelügyeleti szervénél, az Advertising Standards Authority-nél (ASA).

Kaptunk egy panaszt, miszerint Yvonne McCuaig Instagram-versenyt szervezett anélkül, hogy ismertette volna az Általános Szerződési Feltételeket. Küldtünk neki egy figyelmeztetést, hogy biztosítsa az ÁSZF rendelkezésre állásást, és a verseny lezárását követő 30 napon belül adja át a nyereményt, ahogyan azt a játékban hirdette.

-tájékoztatta az Insider-t az ASA szóvivője.

A skót influenszer egyelőre nem reagált a dorgálásra, de nagyobb gondok miatt is fájhat a feje.

Megvezetett vásárlók

Nagy-Britannia adatvédelmi biztosának hivatala (ICO) 150 ezer fontra, átszámítva közel 62 millió forintra büntette a Dial A Deal Scotland telemarketing vállalatot, amelyről kiderült, hogy Yvonne McCuaig neve alatt van bejegyezve. Az ICO szerint a vállalat több mint 500 ezer kéretlen hívást indított, általában azt állítva, hogy a kormány megbízásából, az úgynevezett „Zöld Megállapodás" kezdeményezés miatt keresi az embereket. A Zöld Megállapodás kezdeményezés nem létezik, de becsapós, mert az Európai Bizottságnak van egy hasonló nevű klímavédelmi programja. Az ICO megállapította, hogy a hívások jogsértőek voltak, mert senki nem adott rá engedélyt, hogy a vállalat felvegye vele a kapcsolatot.

Az ICO úgy véli, McCuaig és társa, Calum Mckay Kirkpatrick hamis személyazonosságot használt az üzlet létrehozásakor. A The Daily Record szerint az ICO-hoz több mint 500 panasz érkezett a hívásaikkal kapcsolatban.

A Dial a Deal több ponton is megszegte a törvényt, nemcsak engedély nélküli telefonhívásokat indított, hanem a személyazonosságát és a közölt számokat is meghamisította. A zöld megállapodáshoz hasonló átverések valódi problémát jelentenek, mert hitelesnek tűnnek, de az emberek panaszainak köszönhetően most tudtunk lépéseket tenni. Jobb, ha a hasonló hívásokat kezdeményező vállalatok tudomásul veszik, ha komoly törvénysértést észlelünk, akkor használni fogjuk a rendelkezésünkre álló eszközöket

-mondta Ken Macdonald, az ICO Regions vezetője.

Yvonne McCuaig egyelőre nem reagált a vádakra, de követőit úgy tűnik, nem hatották meg a történtek, ugyanis számuk számottevően nem csökkent.

The Conversation

Ne hagyd ki!