Az üzletlánc egyik sajátmárkás termékével van gond
Fotó: Shutterstock

Leszedték a Spar polcairól ezt a terméket! Nehogy egyél belőle!

Újabb terméket hívott vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A Spar egyik sajátmárkás termékénél merült fel probléma. Mutatjuk a részleteket!


Gond lehet az egyik Sparban kapható kuszkusszal

Érzékszervi nem megfelelőség, pontosabban avas szag miatt hívta vissza, illetve vonta ki a forgalomból a Nébih a Spar 500 grammos NATUR PUR Bio kuszkuszát. A hivatal arra kéri a vásárlókat, a terméket ne fogyasszák el! Az érintett élelmiszer a Spar üzleteibe visszavihető, az árát visszafizetik. A termékvisszahívás kizárólag az ezekkel az adatokkal azonosított árura vonatkozik:

  • Termék megnevezése: SPAR NATUR PUR Bio kuszkusz
  • Minőségmegőrzési ideje: 25.11.2023
  • Tételszáma: L25112023-027-1
  • Kiszerelése: 500 g
  • Forgalmazója: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. (Bicske)

A kuszkusz helyett

Ha a visszahívás miatt elment a kedved a kuszkusztól, figyelmedbe ajánljuk helyette a bulgurt. A bulgur tulajdonképpen tört búza, és a közel-keleti konyha kedvelt körete. Az éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, szárítják, majd durvára összetörik. Az előzetes párolás miatt alig kell főzni, elég csak vízzel leforrázni. Rostokban gazdag, hiszen egy csésze bulgur a szervezet napi rostszükségletének 25 százalékát fedezheti.

A nagyobb, rizsszem nagyságú fél-egész búzaszemekből álló bulgurt köretként fogyasztják. Az apróra tört, búzadarához hasonlító pedig saláták, főtt ételek és fasírtok alapanyaga.

A bulgur vitaminokban gazdag, különösen a B-csoportba tartozókban. Ezek segítenek az elfogyasztott ételt energiává alakítani. Mangánt, szelént, magnéziumot, vasat és foszfort is tartalmaz. A vas segít a vérszegénység kezelésében, a magnézium pedig kedvező hatással van a vérnyomásra. Emellett a fogyasztása megelőz számos keringési betegséget, csökkenti a gyulladást és szabályozza a koleszterinszintet. Ezenkívül pozitív hatással lehet a szívünkre is, és segíthet fogyási célok elérésében. Azonban glutént tartalmaz, hiszen búzából készül.

Ne hagyd ki!