A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint a gyártó a címkén nem tüntette fel, hogy a termék allergén anyagot, mustárt tartalmaz.


Ezekről a termékekről van szó   

A két termék az EKO konzervgyár két szecsuáni mártása. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal ellátott termékeket a mustárra érzékenyek ne fogyasszák el!

Bejelentő: EKO Konzervipari Kft.

Termékek megnevezése:

EKO Szecsuáni mártás, csípős, 370 ml

Privát Prémium Szecsuáni mártás, csípős, 360 g

Tételazonosító: 04.12.2022,04.12.2023,18.10.2023,18.11.2023

Minőségmegőrzési idő: 04.12.2022,04.12.2023,18.10.2023,18.11.2023

Vissza is lehet vinni

A Nébih tájékoztatása szerint a termékvisszahívás kizárólag a fenti azonosító adatokkal rendelkező termékekre vonatkozik. A vállalkozás tájékoztatása alapján az érintett termékeket a vásárlás helyén visszaveszik, a vételárat visszatérítik.

Az egyik szósz

Szecsu\u00e1ni sz\u00f3sz

Fotó: Nébih

A másik szósz

Szecs\u00fa\u00e1ni sz\u00f3sz

Fotó: Nébih


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!