Magyar fejjlesztés segít abban, hogy megtaláld egy eladásra kínált ingatlan pontos címét
Fotó: Shutterstock

Így tudod kideríteni, hol van pontosan egy meghirdetett ingatlan

Aki online ingatlanhirdető oldalakon próbálja megtalálni új otthonát, gyakran belefut abba a problémába, hogy a környékről, a környezetről, az utcafrontról, vagyis a címről sokszor semmilyen információt sem lehet találni. Erre kínál fizetős megoldást egy magyar fejlesztés.Az online portálok ingatlanhirdetései jelentős részét ingatlanközvetítő szakemberek teszik közzé, akik jutalékért cserébe gyorsabban, jobb áron próbálják meg eladni a tulajdonosok házát. Az ingatlanok címét a közvetítők viszont szinte soha nem adják meg, mert meg akarják védeni magukat.Ha látható lenne a hirdetett ingatlan pontos címe, a vevők megkerülhetnék őket és közvetlenül is felvehetnék a kapcsolatot a kiválasztott ingatlan tulajdonosával, hogy jobb árat alkudhassanak ki. Ezzel a közvetítők zsebében kevesebb pénz maradna. Az is bevett gyakorlat, hogy nem az ingatlan pontos címén találkozik a közvetítő a potenciális vevőkkel azért, hogy megtekintési nyilatkozatot írhassanak alá még azelőtt, mielőtt megtekintenék az ingatlant.


Évtizedek óta védik ezzel a gyakorlattal magukat a közvetítők, viszont ez évente akár többszáz órájukba és nem kevés költségükbe is kerülhet azon érdeklődők miatt, akiknek a személyes bejárás során rögtön elmegy a kedvük a vásárlástól az utcafront, a szomszédos épületek vagy a környék egyéb adottságai miatt


– mondja Bartha Zoltán, az Időszerződés alapítója.

Az Időszerződés segítségével az érdeklődők úgy tudhatják meg egy ingatlan pontos címét és tájékozódhatnak a környékről mondjuk a Google Streetview segítségével, hogy nem kell időpontot egyeztetniük a közvetítővel és órákat utazniuk csak azért, hogy megtekintsenek egy ingatlant. Az online szerződés megkötésével az érdeklődő előszűrheti, hogy érdemes-e élőben is megtekintenie a kiválasztott ingatlant, közben pedig az ingatlanos is védve maradhat, hiszen a vevő már nem kerülheti meg a későbbiekben sem.

Az ingatlankeresőknek fontos, hogy ne pazarolják olyan ingatlanokra az idejüket, amelyeknek a hirdetése ugyan szimpatikus, viszont a környék az alapfeltételeiknek nem felel meg. Az Időszerződéssel mindez kiszűrhető, és nem fog többet kellemetlen meglepetést okozni egy közeli magasfeszültségű vezeték, szórakozóhely vagy buszmegálló, esetleg egy csúnya utcafront” – mondja Bartha Zoltán. „Az Időszerződés megkötése után 24 órán belül megtudhatja az érdeklődő, hogy érdemes-e személyesen is megnézni az ingatlant” – tette hozzá. A szolgáltatás fizetős. Ezt már mi tesszük hozzá.


Ne hagyd ki!