Megyeszékhelyen valamivel hamarább megvan az ingatlan.Mennyi az annyi

Mint arról beszámoltunk, a KSH szeptember végén közölte, hogy júliusban 335 780 forintot tett ki a bruttó mediánbér. Tudják, ez az az összeg, ami közelebb áll a valósághoz, mint az átlagbér, mert a legtöbb foglalkoztatott ennyit, vagy e körül keres Magyarországon. Ami júliusban nettó 223 293 forint volt, kedvezmények nélkül. Mindez csak azért érdekes, mert a Bank360 kiszámolta, hogy mennyi ideig kell félrerakni a nettó mediánbért, hogy kijöjjön belőle egy 100 négyzetméteres újlakás a fővárosban, illetve a megyeszékhelyeken.


Ha egészben félrerakjuk

Az jött ki, hogy Budapesten a 223 ezer forintos nettó bér esetében 29 évet és négy hónapot kell várni, hogy összegyűljön ez az összeg. Ez alatt pedig semmi másra nem lehet költeni ebből a fizetésből. A megyeszékhelyeken - mivel olcsóbb az átlagos négyzetméterár, 455 000 forintot tett ki 2020-ban - már házat is lehet venni 45,5 millió forintból. Így is 17 év kell ahhoz, hogy a mediánbérből kijöjjön az ingatlanra való.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MediaMarkt RS Bútor

A MediaMarkt összebútorozott az RS-sel, szó szerint

A budapesti Pólus Center MediaMarkt áruházában is elérhetővé vált októbertől az RS Bútor számos terméke. A kísérleti jelleggel kialakított hibrid bemutatóteremben együtt kínálják a konyhabútorokat, s az azokba beépíthető, illetve hozzájuk illeszkedő háztartási gépeket, eszközöket.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Itt a gépi mosogatószerek nagy tesztjének eredménye, meglepetésekkel

A Tudatos Vásárlók 25 tablettát és 13 gélt vizsgáltak laboratóriumi tesztekkel. Összesen 2660 edényt mosogattak el és nagy különbségeket találtak. A teszt megmutatta, hogy melyek a leghatékonyabb, legzöldebb és egyben legolcsóbb tabletták és gélek gépi mosogatáshoz, és hogy valóban környezetbarát-e a tablettákon a lebomló fólia.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!