Több mint félmilliárd ( 533 millió) facebookozó személyes adatait tették közzé ismeretlenek vasárnap egy hekkerfórumban, a közösségi oldal vezére is az áldozatok között van.


Az érintettek, telefonszáma, lakóhelye, születési adatai, munkahelye és akár emailcíme is illetéktelen kezekbe került, írja a Telex. Zuckerbergnek a neve, a lakóhelye, a születési és házassági adatai és a Facebook-azonosítója mellett a telefonszáma is kiszivárgott. Ez derül ki Dave Walker kiberbiztonsági szakértő Twitter bejegyzéséből

Korábban lopták el az adatokat

A Facebook szóvivője szerint az adatok egy 2019-es sérülékenységen keresztül szivárogtak ki. Mivel ezt a rést már akkoriban befoltozták, nem friss incidensről van szó, és nem is ez az első hasonló eset a Facebook történetében, de ilyen méretű adatszivárgásra ritkán van példa. Összesen 106 ország felhasználóinak az adatai kerültek illetéktelen kezekbe. A nagy adatlopásban 377 ezer magyar felhasználó is érintett, köztük minisztériumi, rendőrségi is honvédelmi dolgozók is. Néhány napja csomagküldőnek álcázott adattolvajok garázdálkodnak Magyarországon, mintha nem lenne amúgy is elég bajunk.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Az Amazon milliós belépési bónusszal csalogatja a munkavállalókat

Közeledik a karácsonyi hajsza, az Amazon viszont egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzd, ezért újabbnál-újabb ösztönzőkkel próbálja becsalogatni a leendő munkavállalókat. Aktuális akciójában forintban akár 1,3 milliós bónuszt is bezsebelhetnek a friss belépők.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

35 évesen nyugdíjba ment, ára volt, de megérte

A most 37 éves Katie Donegan története tökéletesen példázza, hogy elszántsággal, kitartással és tudatos pénzügyi tervezéssel bárki idejekorán nyugdíjba vonulhat, hogy más dolga se legyen, csak élvezni az életet. Mindezt úgy, hogy közel 430 millió forintnak megfelelő angol font van a bankszámláján.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Felfoghatatlan, mennyivel gazdagodtak a milliárdosok a járványban

Az Institute for Policy Studies (IPS) agytröszt és az Americans for Tax Fairness mozgalom szakértői megvizsgálták, hogy az USA milliárdosainak mennyivel gyarapodott a vagyona a pandémia idején. A kutatás alátámasztja azt az „egyetemes igazságot", hogy egy világválság a gazdagokat még gazdagabbá, a szegényeket pedig még szegényebbé teszi.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!