Több mint félmilliárd ( 533 millió) facebookozó személyes adatait tették közzé ismeretlenek vasárnap egy hekkerfórumban, a közösségi oldal vezére is az áldozatok között van.


Az érintettek, telefonszáma, lakóhelye, születési adatai, munkahelye és akár emailcíme is illetéktelen kezekbe került, írja a Telex. Zuckerbergnek a neve, a lakóhelye, a születési és házassági adatai és a Facebook-azonosítója mellett a telefonszáma is kiszivárgott. Ez derül ki Dave Walker kiberbiztonsági szakértő Twitter bejegyzéséből

Korábban lopták el az adatokat

A Facebook szóvivője szerint az adatok egy 2019-es sérülékenységen keresztül szivárogtak ki. Mivel ezt a rést már akkoriban befoltozták, nem friss incidensről van szó, és nem is ez az első hasonló eset a Facebook történetében, de ilyen méretű adatszivárgásra ritkán van példa. Összesen 106 ország felhasználóinak az adatai kerültek illetéktelen kezekbe. A nagy adatlopásban 377 ezer magyar felhasználó is érintett, köztük minisztériumi, rendőrségi is honvédelmi dolgozók is. Néhány napja csomagküldőnek álcázott adattolvajok garázdálkodnak Magyarországon, mintha nem lenne amúgy is elég bajunk.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!