A Facebook vezére

Több mint félmilliárd ( 533 millió) facebookozó személyes adatait tették közzé ismeretlenek vasárnap egy hekkerfórumban, a közösségi oldal vezére is az áldozatok között van.


Az érintettek, telefonszáma, lakóhelye, születési adatai, munkahelye és akár emailcíme is illetéktelen kezekbe került, írja a Telex. Zuckerbergnek a neve, a lakóhelye, a születési és házassági adatai és a Facebook-azonosítója mellett a telefonszáma is kiszivárgott. Ez derül ki Dave Walker kiberbiztonsági szakértő Twitter bejegyzéséből

Korábban lopták el az adatokat

A Facebook szóvivője szerint az adatok egy 2019-es sérülékenységen keresztül szivárogtak ki. Mivel ezt a rést már akkoriban befoltozták, nem friss incidensről van szó, és nem is ez az első hasonló eset a Facebook történetében, de ilyen méretű adatszivárgásra ritkán van példa. Összesen 106 ország felhasználóinak az adatai kerültek illetéktelen kezekbe. A nagy adatlopásban 377 ezer magyar felhasználó is érintett, köztük minisztériumi, rendőrségi is honvédelmi dolgozók is. Néhány napja csomagküldőnek álcázott adattolvajok garázdálkodnak Magyarországon, mintha nem lenne amúgy is elég bajunk.


Ne hagyd ki!