Lassan minden napra jut egy hír Jeff Bezos és Elon Musk kakaskodásáról. Most Elon Musk pirított oda az egykori Amazon-vezérnek.


Zeusz lánya, Apolló ikertestvére

Alig néhány nappal azután, hogy Jeff Bezos beperelte a NASA-t az Artemis Holdmisszióval kapcsolatban, amelyet véleménye szerint igazságtalanul ítéltek oda az Elon Musk által vezetett SpaceX-nek, újabb fordulatot vett az üzletemberek közötti adok-kapok. Az Ars Technica hírportál beszámolója szerint Jeff Bezos űrvállalata, a Blue Origin nemrégiben felbérelte a Pallas Advisors tanácsadó céget, hogy segítséget kérjen a NASA elleni perben. Elon Musk a hírek hallatán elővette a digitális pennáját, és Twitteren odaszúrt a világ egyik leggazdagabb emberének:

Fontolóra kellene vennie, hogy kétes hátterű lobbisták helyett inkább olyan hardverekre költse a pénzét, amelyek elősegíthetnék a Holdra szállást.

Vajon miért írta ezt a Tesla-vezér?

Az utolsó JEDI?

Mint kiderült, a Pallas Advisors alapítói, nevezetesen Sally Donnelly és Tony DeMartino korábban az Amazon tanácsadóiként dolgoztak. Egészen 2017-ig, amikor mindketten elfogadták az amerikai védelmi minisztérium állásajánlatát. Egyes értesülések szerint a szakemberek olyan pozícióba kerültek a minisztériumnál, amelyek lehetővé tették számukra, hogy közvetlen befolyást gyakoroljanak a JEDI megbízatással kapcsolatos döntéshozatalra. A JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure) a Pentagon által a számítógépes hálózatainak fejlesztésére kiírt, 10 milliárd dolláros pályázat volt, amelyet 2019-ben a Microsoft nyert meg. Természetesen az Amazon ezt a döntést is megvétózta, a jogi hercehurca pedig addig húzódott, hogy a Pentagon végül visszavonta a megbízatást. Az esetről IDE KATTINTVA olvashattok többet.

Ígí már érthető, hogy Elon Musk miért írta ki Twitterre azt, amit. Mindenesetre Jeff Bezos, még ha nem is remekel a pályázatok elnyerésében, azok ellehetetlenítésében kifejezetten sikeres. A JEDI mellett az Artemis küldetés is parkolópályára került a Blue Origin és a NASA fiaskója miatt.

Sally Donnelly és Tony DeMartino tagadja, hogy bármilyen törvénybe ütközőt tett volna, de biztos, ami biztos, a Kongresszus kivizsgálja az ügyleteiket.

The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Ha zavarnak a szeméthegyek, itt és most te is tehetsz ellenük, mutatjuk

Hétfőtől lehet regisztrálni a legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseményre, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra - mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Mutatjuk, hol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Orbán Viktor elmondta, mikor és hogyan kapnak vissza 600 milliárdot a családok

Az oltás működik, Magyarország működik – mondta a kormányfő az Országgyűlés őszi ülésszakának megnyitásaként. A miniszterelnök több fontos intézkedést is bejelentett, ezeket foglaljuk össze.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Lounge Group

Két marketingmegoldás, ami még a szakmai guruk elismerését is kivívta

Az elmúlt másfél év legjobb szakmai megoldásának nevezték a Coca Cola és a Burger King egy-egy aktivitását a jövő heti budapesti Marketing Summitra készülő vállalati és ügynökségi vezetők. Újfent bebizonyosodott, hogy az önazonos reklám az, ami igazán hatásos.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!