Vőlegény és menyasszony az esküvőjükön lufikkal szennyezik a légkört a násznép társaságában
Fotó: Unsplash

Drága mulatság egy lagzi, főleg, ha így sül el

Az amerikai Rhode Island-i kerületi bíróság fejenként 5000 dollárra, azaz nagyjából 1,5 millió forintra büntette azt a két férfit, akik a barátjuk esküvőjét ünnepelve „véletlenül" riasztották a parti őrséget.


A buli elszabadul

Az eset tavaly nyáron történt, a szövetségi bíróság azonban még csak most tudott megegyezni a 31 éves Perry Phillips-el és a 33 éves Benjamin Foster-rel. A vádlottak 2020 június 6-án a barátjuk esküvőjét ünnepelték a Rhode Island-i Block Island szigeten, amikor gondoltak egyet, és kieveztek az öbölbe. Jó ötletnek tartották, hogy fellőjenek három jelzőrakétát, hogy tudassák a násznéppel, mennyire örülnek a barátjuk frigyének Arra azonban nem gondoltak, hogy a jelzőrakétákat azok szokták használni, akik bajba kerültek a vízen. A környékbeliek észrevették a jelzőfényeket, értesítették a New Shoreham-i kikötőmestert, aki riasztotta a parti őrséget.

Olcsón megúszták…

A hatóságok komolyan veszik ezeket a jelzéseket, úgyhogy minden erőforrásukat bevetették. Több órán keresztül kutattak a bajba jutott emberek után. A keresésben rengeteg ember, hajó, sőt, még két helikopter is részt vett. Végül rájöttek, hogy az ünneplő násznép kissé illuminált tagjai poénból lőtték fel a rakétákat. A keresés több mint 100 ezer dollárjába, átszámítva nagyjából 31 millió forintjába került a parti őrségnek. A két férfit végül beperelték. A perirat szerint a vádlottak tudatosan és szándékosan hamis vészhelyzeti üzenetet küldtek, ennek következtében a parti őrség pénzt és erőforrásokat nem kímélve próbált életeket és vagyont menteni, miközben arra nem volt szükség. A vádlottak végül a napokban elfogadták az ítéletet, amelynek értelmében fejenként 5000 dollár kártérítést kell fizetniük.

Ne hagyd ki!