Egy 2016-ban indított ügy végére került pont.


Ötéves fiaskó

A 2016-ban indított perben azzal vádolták a vállalatot, hogy felhasználói elérésekkel kapcsolatos adatokkal félrevezette a befektetőket. Egyebek között olyan információkat szolgáltatott a tulajdonosoknak, amelyek jobb anyagi helyzetben tüntették fel a közösségi média vállalatot, mint amilyenben valójában volt. A felperesek egy 2014-es, pénzügyi elemzőknek tartott Twitter-eseményt is felemlegettek, ahol a vállalat irreális növekedési előrejelzéseket prezentált, egyebek között a platform felhasználói bázisának megduplázódását 550 millió főre. Szintén ezen az eseményen a cég reálisnak tartotta, hogy 2018-ra 4,6 milliárd dollárral fog nőni a bevétele.

A perirat szerint a Twitter 2014-től kezdve eltitkolta a felhasználói eléréseket a befektetők elől, egy olyan információt, amelyből kiderült volna, hogy a felhasználói bázis, és így a bevételek növekedése is megállt. A Twitter ehelyett gyenge minőségű növekedési mutatókat prezentált. Például automata üzeneteket küldött régóta inaktív felhasználóknak, akik így aktív felhasználóként jelentek meg a kimutatásban, így csinosítva a valódi felhasználói adatokat.

Tagad, de fizet

A Twitter tagadja, hogy meghamisította volna az adatokat, de a befektetői kedélyek csillapítása érdekében felajánlott egy 809,5 millió dolláros, átszámítva közel 242,7 milliárd forintos kárpótlási díjat. A platform valószínűleg készpénzben, az idei év negyedik negyedévében fizeti ki az összeget.

A büntetés végső összegét a bíróság fogja jóváhagyni.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!