Az Amazon hetente 50 angol fonttal, átszámítva több mint 20 ezer forinttal jutalmazza azokat a brit dolgozókat, akik minden nap pontosan érkeznek a munkahelyre.


Havi 80 a pontosságért

Az Amazon bejelentése alig néhány nappal azután érkezett, hogy 1000 fontos (405 ezer forint) belépési bónusszal csalogatta a leendő raktári dolgozókat. Közeledik a karácsonyi hajsza, az amerikai óriáscég pedig egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzd, ezért veti be a pénzügyi ösztönzőket. Az 50 fontos bónuszra azok lesznek jogosultak, akik minden nap pontosan megjelennek, és hiánytalanul végig is viszik az aktuális hét összes kiadott műszakját.

Embertelen körülmények

Az Amazont, ahogyan sok más helyen, úgy az Egyesült Királyságban is rengetegen kritizálják, főleg az embertelen munkakörülményekre panaszkodnak. Márciusban a Unite szakszervezet még egy külön forródrótot is létrehozott, amelyen az Amazon dolgozók bejelenthetik, ha valamilyen sérelem érte őket a munkahelyükön. Továbbá felszólította az Amazont, hogy engedélyezze a munkavállalóinak szakszervezetek létrehozását, illetve, hogy több pénzt osszon vissza nekik a cég gigantikus bevételeiből. A Union úgy jellemezte az Amazonnál uralkodó munkakörülményeket, mint Charles Dickens találkozása a 21. századdal. A szakszervezet narratívájában valószínűleg Ebenezer Scrooge szerepét az Amazon játssza.

Felröppentek hírek (a dolgozóktól), melyek szerint az alkalmazottaknak sokszor futva kell az illemhelyre menniük, hogy ne csússzanak ki a szünetükből, de az sem ritka, hogy üdítős palackokba vizeljenek a hosszú sorok miatt. És ez csak néhány az Amazont ért kritikák közül.

Lehet, hogy nem a fizetéseken, hanem a munkakörülményeken múlik a munkaerőhiány?

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!