A balatoni üzletekben vásárlók arra panaszkodnak, hogy sok esetben már a nyitást követően is gond van a polcok feltöltésével, a boltok nem bírják a tempót. Az ok a munkaerőhiány.


Megjön a kamion, de nincs, aki lepakolna róla, a szükségesnél kevesebb az árufeltöltő

– mondta az mno.hu-nak az egyik Spar áruház boltvezetője, hozzátéve, hogy ha kell, vállalják a túlmunkát, összeszedik magukat, beállnak rakodónak, árufeltöltőnek, miközben ott van a rendelésekkel kapcsolatos irodai munka.

A lap rákérdezett, hogy a diákmunkaerő segíti-e a gondok megoldását, mire a boltvezető azt válaszolta, hogy romlik a szezonmunkás fiatalok munkamorálja.

Ők akarják megmondani, hogy mikor dolgozzanak. A hétvégét nem vállalják, mert akkor vannak a bulik. Ez egyrészt érhető, de az már nem megy, hogy az állandó dolgozókénál többet kereső, szezonmunkás fiatalok diktáljanak

– tette hozzá a boltvezető.

Felnőttként kell kezelni a diákmunkást

Nem diktálnak, inkább azt mondanám, önérzetesebbek, mint korábban. Elvárják, hogy az üzletvezető felnőttként kezelje őket. Ez nyilvánvalóan a munkaidő-beosztásukra is vonatkozik

– ezt mondta a lapnak a Melo-Diák Iskolaszövetkezet siófoki kirendeltségének vezetője Idén nyáron az elmúlt évekénél kétszer több diák dolgozik a Balatonnál, így az esetleges konfliktusoknak az is oka lehet, hogy kevés a szezonális diákszálló, sok a bejáró fiatal, ami nyilvánvalóan a munkaidő-beosztásukat is megnehezíti – tette hozzá Demkó Tibor.

Az üzletlánc a balatoni boltjaiban jelentkező hiányt a környező települések és a megyeszékhely üzleteiből való ideiglenes átirányítással igyekszik megszüntetni.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!