A balatoni üzletekben vásárlók arra panaszkodnak, hogy sok esetben már a nyitást követően is gond van a polcok feltöltésével, a boltok nem bírják a tempót. Az ok a munkaerőhiány.


Megjön a kamion, de nincs, aki lepakolna róla, a szükségesnél kevesebb az árufeltöltő

– mondta az mno.hu-nak az egyik Spar áruház boltvezetője, hozzátéve, hogy ha kell, vállalják a túlmunkát, összeszedik magukat, beállnak rakodónak, árufeltöltőnek, miközben ott van a rendelésekkel kapcsolatos irodai munka.

A lap rákérdezett, hogy a diákmunkaerő segíti-e a gondok megoldását, mire a boltvezető azt válaszolta, hogy romlik a szezonmunkás fiatalok munkamorálja.

Ők akarják megmondani, hogy mikor dolgozzanak. A hétvégét nem vállalják, mert akkor vannak a bulik. Ez egyrészt érhető, de az már nem megy, hogy az állandó dolgozókénál többet kereső, szezonmunkás fiatalok diktáljanak

– tette hozzá a boltvezető.

Felnőttként kell kezelni a diákmunkást

Nem diktálnak, inkább azt mondanám, önérzetesebbek, mint korábban. Elvárják, hogy az üzletvezető felnőttként kezelje őket. Ez nyilvánvalóan a munkaidő-beosztásukra is vonatkozik

– ezt mondta a lapnak a Melo-Diák Iskolaszövetkezet siófoki kirendeltségének vezetője Idén nyáron az elmúlt évekénél kétszer több diák dolgozik a Balatonnál, így az esetleges konfliktusoknak az is oka lehet, hogy kevés a szezonális diákszálló, sok a bejáró fiatal, ami nyilvánvalóan a munkaidő-beosztásukat is megnehezíti – tette hozzá Demkó Tibor.

Az üzletlánc a balatoni boltjaiban jelentkező hiányt a környező települések és a megyeszékhely üzleteiből való ideiglenes átirányítással igyekszik megszüntetni.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!