Bruttó 1,2 milliós bért és céges autóként 3-as BMW-t kínál a kezdő regionális értékesítési vezetőknek az Aldi.


Változott a céges autó

Karriereseményt tartott az Aldi, amelyen a cég vezetői közölték, a kezdő regionális értékesítési vezetőknek milyen új bér- és juttatási csomagot ajánlanak. Eszerint a belépő szintű vezetői bért (a 9 hónapos betanulás után) bruttó 1,2 millió forint fölé emelték, céges autóként pedig a korábbi Audi A4 helyett 3-as BMW-t kínálnak fel – számolt be a G7.

A portál több mint három éve már írt arról, hogy az Aldi a kezdő regionális értékesítési vezetőknek milyen bért és juttatási csomagot ajánl. Akkor havi bruttó 812 ezer forinton húzták meg a belépő szintű fizetést, illetve Audi A4-es céges autót adtak a juttatási csomag részeként. A három évvel ezelőtti helyzethez képest az is változás, hogy akkor még alapelvárás volt, hogy a jelentkezők szakirányú (vagy ahhoz közeli) felsőfokú végzettséget mutassanak fel, ma már ezt is enyhébben kezelik.

Majdnem 3,5-szerese a medián bérnek

Az 1,2 millió forintos bruttó bér jelenleg 798 ezer forintos nettónak felel meg, ha a jelentkezőnek még nincs eltartott gyermeke. A legutóbbi mérések szerint a medián nettó bér a nyár végén Magyarországon 233 ezer forint volt, ez az az összeg, amelytől felfelé és lefelé is ugyanannyi ember fizetése található (vagyis ez nem az átlagbér, amely sokkal pontatlanabb, ha a fizetési skála közepét keressük).

Vagyis a havi nettó 800 ezres fizetés tehát majdnem 3,5-szerese az országos középértéknek. Az állás persze nem kis terheléssel és felelősséggel jár - jegyzi meg a G7 -, hiszen a regionális vezetők 4-5 bolt üzletmenetét koordinálják, akár 150 dolgozó is tartozhat hozzájuk, és alapvetően nekik kell felelni azért, hogy a területen a lánc hozza az elvárt forgalmat.

Itt írtunk arról, miért érdemesebb a medián bért figyelembe venni az átlagbér helyett. A KSH legfrissebb, júliusi keresetadatairól pedig itt számoltunk be.

Nyáron írtunk arról, hogy az IKEA-nál egy kezdő teljes munkaidős pénztáros alapbére bruttó 240 ezer forint, míg egy kezdő eladóé 260 ezer forint. A Wizz Air esetében pedig a piaci pletykák szerint a kezdő pilóták fizetése havi 1,2-1,4 millió forint lehet.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!