Érdemes elolvasni, hogy melyik diploma éri a legtöbbet most a munkaerőpiacon.A diploma  a legjobb befektetés

Az Eduline összeszedte, hogy mennyit kereshettek frissen végzett hallgatóként az öt legkedveltebb szak diplomájával a pályakezdők. Mint arról beszámoltunk, a diploma az elképzelhető legjobb befektetés, mert megtérülése kenterbe veri mind a részvényt, mind a kötvényét, mind az ingatlanokét. A diploma aktív nyelvtudással pedig egyenes utat jelent az átlag feletti fizetéshez.

Gazdálkodás és menedzsment

Az első helyen - már évek óta - a gazdálkodás és menedzsment szakon 2017/2018-ban végzettek állnak (1244-en), átlagosan bruttó 377 796 forinttal. Az itt végzettek 63,75 százaléka nem folytatta tanulmányait, 31,75 százalékuk mesterképzésen tanult tovább, míg 54 százalékuk dolgozik, 24,28 százalékuk egyszerre tanul és dolgozik.

Kereskedelem és marketing

A második legtöbbet keresők kereskedelem és marketing szakirányon kaptak diplomát (790-en), nekik bruttó havi 332 ezer forintos átlagfizetésük lehet. Az itt végzett hallgatók átlagosan 1,36 hónap után álltak munkába és 74 százalékuk diplomás munkát végez.

Jogászok

A harmadik helyen a jogászok állnak, akik 306 ezer forintnyi bruttó havi átlagjövedelemért dolgoznak. Ezt a szakot a 2017/18-as tanévben 971-en végezték el, közülük legtöbben (277) az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatói voltak, de sokan (260) szereztek diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen is

Ápolás és betegellátás

Negyedik helyre felzárkóztak azok, akik ápolónak, szülésznőnek, mentőtisztnek, dietetikusnak, vagy gyógytornásznak készülnek. A 2017/18-as tanévben 817 hallgató végzett ápolás és betegellátás szakon, akik a statisztikák szerint átlagosan 287 203 forintnyi bruttó jövedelemért helyezkedhetnek el.

The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Szegénységi csúszdán a magyar nyugdíjasok, mi lehet a megoldás?

Minden magyar nyugdíjas egy szegénységi csúszdára kerül, amint megállapították a nyugdíját – mondta a Portfolio-nak Farkas András nyugdíjszakértő, aki néhány megoldási javaslatot is ismertetett.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Ha zavarnak a szeméthegyek, itt és most te is tehetsz ellenük, mutatjuk

Hétfőtől lehet regisztrálni a legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseményre, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra - mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Mutatjuk, hol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Orbán Viktor elmondta, mikor és hogyan kapnak vissza 600 milliárdot a családok

Az oltás működik, Magyarország működik – mondta a kormányfő az Országgyűlés őszi ülésszakának megnyitásaként. A miniszterelnök több fontos intézkedést is bejelentett, ezeket foglaljuk össze.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!