Ezeken a munkahelyeken keresnek a legjobban a gyakornokok
Fotó: Shuterstock

Ezeken a munkahelyeken keresnek a legjobban a gyakornokok

Idén az értékesítés, a pénzügy, az üzemeltetés, a HR és a logisztika területén kínálják a vállalatok a legmagasabb jövedelmeket a gyakornoki állásokra pályázó munkavállalóknak - közölte saját adatai alapján a Munkahelyeink.hu.


Costin Tudort, a Munkahelyeink.hu vezérigazgatója úgy látja a szakmai gyakorlat felbecsülhetetlen értékű lépcsőfokká vált a felsőfokú tanulmányaikat végző hallgatók és a fiatal szakemberek életében. Ezek a lehetőségek szakmai tapasztalatot, gyakorlati tudást és képességfejlesztést ígérnek, valamint lehetőséget nyújtanak az adott iparági működés megismerésére.

Ha valaki gyakornoki helyet keres, létfontosságú, hogy mérlegelje az adott cégen belüli, jövőbeni elhelyezkedési lehetőségeket. Célszerű, hogy olyan vállalatokat keressenek a munkavállók, amelyek prioritásként kezelik a tehetséggondozást, és a toborzáskor előnyben részesítik a jól teljesítő gyakornokokat. A gyakornoki állás kiválasztásában az is fontos szempont, hogy az adott munkakörben hosszútávon milyen jövőbeni fizetéssekkel lehet számolni.

A portál összegyűjtötte az adatbázisában szereplő tíz legjobban fizető munkakört, amelyek között a nettó átlagfizetéseket tekintve a menedzsment áll az élen 461 ezer forinttal, a középmezőnyben a marketing és a HR található 289 ezer forinttal, a tizedik helyet pedig az adminisztráció, üzemeltetés foglalja el 232 ezer forinttal.

A Munkhahelyeink.hu munkavállalói és munkáltatói platform célja a munkaerőpiaci szereplők igényeinek összehangolása. Az oldal a munkakeresőknek információkat kínál a munkáltatókról, a munkaadók számára pedig lehetőséget nyújt a munkáltatói márkaépítéshez és célzott toborzáshoz. A platform Magyarországon kívül egyebek mellett jelen van Romániában, Lengyelországban, Csehországban, Bulgáriában, Görögországban, Ukrajnában, Moldovában és Algériában, illetve az Egyesült Arab Emírségekben. A vállalat 1 millió felhasználóval az egyik legnagyobb munkavállalói és munkáltatói platform a kelet-közép-európai (CEE), valamint a közel-keleti és észak-afrikai (MENA) régióban. (MTI)

Related Articles From Your Site

Ne hagyd ki!