A Microsoft Defender logója egy laptopon
Fotó: Shutterstock

A Microsoft fontos újítást vezetett be a kisvállalkozásoknak

A Microsoft bejelentette, globálisan bevezeti a Microsoft Defender vállalati szolgáltatását, amely új szintre emeli a kis-és középvállalatok biztonságos működését.Fő a biztonság

A Microsoft Defender Vállalati verziójának célja, hogy segítsen a legfeljebb 300 alkalmazottat foglalkoztató cégeknek elhárítani a kiberbiztonsági fenyegetéseket és védelmet biztosítson a Windows, macOS, iOS és Android operációs rendszereken futó eszközöknek a rosszindulatú programok, az adathalászat és a zsarolóprogramokkal szemben. A szolgáltatás végpontok közötti titkosítást is kínál.

A csomag egyszerűsített ügyfélkonfigurációval érkezik a piacra, a telepítés lépésein egy varázsló vezeti végig az ügyfeleket, így még a dedikált biztonsági csoporttal nem rendelkező szervezetek is könnyedén igénybe vehetik a szolgáltatást.

A Microsoft tavaly novemberben harangozta be ezt az új biztonsági megoldást, miután 2021-ben 300 százalékos növekedést regisztráltak a zsarolóvírus-támadások számában, amelyek több mint 50 százaléka közvetlenül érintette a kkv-kat.

Lehetőségek tárháza

A Microsoft Defender Vállalati verziója önálló licencként, vagy a Microsoft 365 Business Premium részeként, havonta három dolláros áron szerezhető be.

A Microsoft Defender Vállalati verziója a következő hetekben kerül bevezetésre a meglévő Microsoft 365 Business Premium ügyfelek számára. Nincs szükség semmilyen műveletre vagy további tranzakciókra, a Microsoft 365 Defender portál Végpontok (Endpoints) szekciójában fog megjelenni. A Microsoft Defender Vállalati verziója önálló megoldásként is elérhető lesz, és még ebben az évben megjelenik.

-adta hírül a Microsoft.

További információk ITT.

Ne hagyd ki!