Egy felmérés szerint az Európai Unió által kidolgozott minimálbér-szabályozást akarnak a magyarok.


Ki kéne venni a kormány kezéből

Az Európai Unió által kidolgozott minimálbér-szabályozást akarnak a magyarok: 38 százalék legalább a meghatározás elvét, 48 százalék pedig az összeg eldöntését is az EU-ra bízná. Pusztán tagállami lépést csak a magyarok 12 százaléka fogadna el - derül ki a Napi.hu és a Pulzus Kutató közös reprezentatív közvélemény-kutatásából. Leginkább a 18-39 évesek vélik úgy, hogy a szabályozás EU-s szintű legyen, de a döntés tagállamonként eltérjen (47 százalék). Közben a 40-59 évesek 52 százaléka akar teljesen egységes minimálbért az EU-ban.

Tények

Mint arról beszámoltunk, a kormány 200 ezer forintra emelné a minimálbért. Arról is írtunk, hogy az EU nagyobb minimálbért szeretne a magyaroknak, mint 200 ezer forint. Szlovákiában már 223 ezer forint lesz a minimálbér. Ebben a cikkünkben pedig arról írtunk, hogy a minimálbér felemelése bruttó 200 ezer forintra 1,3 millió ember bérét vagy juttatásait, ellátásait érintené közvetlenül hazánkban. A minimálbér nettó összege egyéb kedvezmények nélkül 133 000 forintra emelkedne a lépés hatására. A bruttó magyar minimálbér az Eurostat legfrissebb adatai szerint már csak a bolgár és a román kevesebb az EU-ban.


The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!