Bevásárlókocsik a tárolóban
Fotó: unsplash

Ennyit keresnek a Tesco dolgozói

A Tesco és a szakszervezetek közötti megállapodás eredményeként a vállalat 2021. március 1-jétől minimum bruttó 250.000 forint alapbéren foglalkoztatja a dolgozóit.


​Béremelés és juttatási csomag

Az áruházakban és a logisztikai központokban dolgozók bére így átlagosan 5,5 százalékkal nő, de ez kiegészül egy gyermekvállalási és beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket is tartalmazó juttatási csomaggal is, közel 4 milliárd forint értékben. A teljes juttatási csomag így az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, a 16 ezer forint cafetériával, a munkaerőpiaci sajátosságokra reflektáló lokációs pótlékkal Budapesten több mint bruttó 320 ezer forintra emelkedik, lokációs pótlék nélkül pedig 300 ezer forint körül alakul.

​Mindenki örül

A Tesco-Global Zrt. ügyvezető igazgatója a megállapodás kapcsán elmondta, a céljuk az volt, hogy 2021-ben is olyan bérpolitikát folytassanak, ami a jelenlegi kihívásokkal teli helyzetben is egyszerre szolgálja a munkatársak és a fenntartható működés érdekeit. „Korrekt tárgyalás, korrekt ajánlat: az inflációt jelentősen meghaladó emeléssel a Tesco egyértelműen jelezte, hogy a jelenlegi kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére is elkötelezett amellett, hogy továbbra is befektessen a munkatársak bérébe és juttatási csomagjába" – reagált Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke az emelésre.


Ne hagyd ki!