A MOL-torony két étterme is Michelin-ajánlást kapott
Fotó: Zazie

A MOL-torony két étterme is Michelin-ajánlást kapott

A Zazie Bistro&Bar és a VIRTU Étterem is 2023 végén nyitotta meg kapuit a MOL Campusban – előbbi a földszinten, utóbbi pedig az ország legmagasabb épületének 28. emeletén, és máris elnyerte a világ legrangosabb étterem- és szállodakalauza, a Michelin Guide ajánlását.


A világ legismertebb gasztrokalauza idén is megnevezte, melyik éttermek tarthatják meg a korábban megszerzett elismeréseiket, illetve kaphatják meg azokat újoncként. A december 10-én megrendezett gálán a Zazie és a VIRTU is komoly szakmai elismerésben, egészen pontosan Michelin-ajánlásban részesült – mindezt ráadásul mindössze egy év leforgása alatt. A Zazie vagány bisztró konyhájáért konyhájáért Bíró Dani séf felel, Lendvai Levente pedig a VIRTU konyhafőnökeként a magyar és a Monarchia ételeinek újragondolásával szerzett hírnevet.

Büszke vagyok arra, hogy egy évvel a VIRTU megnyitása után már Michelin-ajánlással ismerik el a munkánkat. Éttermünk küldetése, hogy visszatérjünk a saját gasztronómiánkhoz a magyar konyhához, az elképzelhető legmagasabb minőségben. Emellett támaszkodunk az egykori Osztrák-Magyar Monarchia gasztronómiai kultúrájára, így például az Adriai-tenger ízei is szerepelnek az étlapunkon.

– mondta Lendvai Levente, aki elnyerte az Young Chef of the Year címet is.

A VIRTU konyhafőnöke a Hamu és Gyémántnak az is elmondta:

Sosem akartuk luxusétteremként meghatározni magukat. Fontosnak tartjuk, hogy minél többen átélhessék a VIRTU-élményt. Mi ugyanolyan lelkesedéssel, kompromisszumok nélkül készítjük el a Palóc szarvasgulyást, mint a Toriyama Wagyu steaket

Fotó: Hamu és Gyémánt

Nagy elismerés a Zazie-csapat számára a Michelin-ajánlás. Az elmúlt 1 évben arra törekedtünk, hogy olyan éttermet csináljunk, ami tele van vendéggel. Fantasztikus érzés, hogy vagány bisztrókonyhánkat nemzetközileg is értékelik. Az étlapunkon a hagyományosan hazai ízek mellett, erőteljes nemzetközi befolyást is lehet már érezni. A gulyásleves, a hortobágyi palacsinta vagy a harcsapörkölt mellett a hozzánk betérő vendégek megkóstolhatják például a legendás francia Vichyssoise levest, a különleges Rossini burgert vagy háromféle burratát tartalmazó tálunkat. Büszke vagyok arra, hogy vendégeink az étterembe belépve azonnal megérzik a hamisítatlan Zazie-flowélményt, ahol az ízek mellett a díjnyertes belsődizájn és a természet közelsége is magával ragadja őket

– nyilatkozta Bíró Dániel a Zazie séfje az Operaházban megrendezett Michelin-gálát követően.

Fotó: Hamu és Gyémánt


Ne hagyd ki!