A háztartási gépek forgalmi adatai azt mutatják, hogy a járvány ezt a területet is átrendezte. Mutatjuk, miből fogyott több, miből kevesebb a bezártság miatt.


Az emberek sokkal több időt töltenek az otthonaikban a járvány első, második és harmadik hullámában: felértékelődött az otthon töltött idő szerepe, fontossága. Többet főzünk, többet takarítunk, sokkal több időt fordítunk a személyes jólétünkre, ez pedig meg is jelent az értékesítési számokban, a kis- és nagygépeknél egyaránt-

mondta Tóth Péter, az Electrolux Magyarország képviselője egy vele készített interjúban.

A főzéshez és takarításhoz használt termékek értékesítése tavaly az átlag fölött nőtt: a beépíthető sütők, valamint a szabadon álló tűzhelyek látványos növekedést produkáltak. De ezeken kívül több fogyott a főzőlapokból, és növekedést mutattak az olyan háztartartási kisgépek, amik kimondottan az ételkészítéshez kötődnek. Keresettek voltak a turmixok, léfacsarók. Emellett a piac kezd átalakulni, egyre többen keresik a beépített termékeket, ezen belül például a beépített hűtőket.

Bezzeg a vasaló

Érdekes ugyanakkor, hogy a cég kereskedelmi partnerei arról számolnak be, hogy vasalóból a korábbinál kevesebbet adnak el. Valószínűleg azért, mert az emberek kevésbé járnak közösségbe, kevesebbet mennek az utcára. Otthon meg mindegy, hogy miben ücsörögnek, senki sem nézi meg őket, ha nincs kivasalva a szöszmösz mackójuk.


The Conversation

Friss

Szeptemberben kidobják a sugar daddy-ket a Google Play-ről

A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Potom pénzért árverezik el Diana hercegnő esküvői tortaszeletét

A Dominic Winter aukciós ház gondoskodott róla, hogy Diana hercegnő és Károly herceg menyegzőjéről az esemény után 40 évvel is beszéljenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez a 16 éves srác összehozott egy 2 millió dolláros üzletet

A tavalyi év egyértelmű nyertesei a kiskereskedelmi online vállalatok voltak, illetve a 16 éves New Jersey-i Max Hayden.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!