A háztartási gépek forgalmi adatai azt mutatják, hogy a járvány ezt a területet is átrendezte. Mutatjuk, miből fogyott több, miből kevesebb a bezártság miatt.


Az emberek sokkal több időt töltenek az otthonaikban a járvány első, második és harmadik hullámában: felértékelődött az otthon töltött idő szerepe, fontossága. Többet főzünk, többet takarítunk, sokkal több időt fordítunk a személyes jólétünkre, ez pedig meg is jelent az értékesítési számokban, a kis- és nagygépeknél egyaránt-

mondta Tóth Péter, az Electrolux Magyarország képviselője egy vele készített interjúban.

A főzéshez és takarításhoz használt termékek értékesítése tavaly az átlag fölött nőtt: a beépíthető sütők, valamint a szabadon álló tűzhelyek látványos növekedést produkáltak. De ezeken kívül több fogyott a főzőlapokból, és növekedést mutattak az olyan háztartartási kisgépek, amik kimondottan az ételkészítéshez kötődnek. Keresettek voltak a turmixok, léfacsarók. Emellett a piac kezd átalakulni, egyre többen keresik a beépített termékeket, ezen belül például a beépített hűtőket.

Bezzeg a vasaló

Érdekes ugyanakkor, hogy a cég kereskedelmi partnerei arról számolnak be, hogy vasalóból a korábbinál kevesebbet adnak el. Valószínűleg azért, mert az emberek kevésbé járnak közösségbe, kevesebbet mennek az utcára. Otthon meg mindegy, hogy miben ücsörögnek, senki sem nézi meg őket, ha nincs kivasalva a szöszmösz mackójuk.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!