A háztartási gépek forgalmi adatai azt mutatják, hogy a járvány ezt a területet is átrendezte. Mutatjuk, miből fogyott több, miből kevesebb a bezártság miatt.


Az emberek sokkal több időt töltenek az otthonaikban a járvány első, második és harmadik hullámában: felértékelődött az otthon töltött idő szerepe, fontossága. Többet főzünk, többet takarítunk, sokkal több időt fordítunk a személyes jólétünkre, ez pedig meg is jelent az értékesítési számokban, a kis- és nagygépeknél egyaránt-

mondta Tóth Péter, az Electrolux Magyarország képviselője egy vele készített interjúban.

A főzéshez és takarításhoz használt termékek értékesítése tavaly az átlag fölött nőtt: a beépíthető sütők, valamint a szabadon álló tűzhelyek látványos növekedést produkáltak. De ezeken kívül több fogyott a főzőlapokból, és növekedést mutattak az olyan háztartartási kisgépek, amik kimondottan az ételkészítéshez kötődnek. Keresettek voltak a turmixok, léfacsarók. Emellett a piac kezd átalakulni, egyre többen keresik a beépített termékeket, ezen belül például a beépített hűtőket.

Bezzeg a vasaló

Érdekes ugyanakkor, hogy a cég kereskedelmi partnerei arról számolnak be, hogy vasalóból a korábbinál kevesebbet adnak el. Valószínűleg azért, mert az emberek kevésbé járnak közösségbe, kevesebbet mennek az utcára. Otthon meg mindegy, hogy miben ücsörögnek, senki sem nézi meg őket, ha nincs kivasalva a szöszmösz mackójuk.


Friss

Itt a lista, jelen állás szerint így alakul a nyári fesztiválszezon

A Sziget Fesztivál szervezői hivatalosan is bejelentették, hogy a járvány miatt idén is elmarad a rendezvénysorozat. A VOLT Fesztivált és a Balaton Soundot már korábban lefújták. A hvg.hu összegyűjtötte, hogy a jelenlegi állás szerint hogyan alakul a nyári fesztiválszezon.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!