Csaknem hat órán keresztül elérhetetlen volt a Facebook, leállt a Messenger, a WhatsApp és az Instagram is. A hibát elhárították, Zuckerberg a Twitteren üzent, amit a rivális kissé kajánul vett tudomásul. De csak aprót szúrt oda.


Ezt volt a gond

Magyar idő szerint hétfőn, 18 óra körül a közösségi oldal mellett leállt a Messenger, a WhatsApp és az Instagram is. Bár a Facebook nem sokkal később jelezte, már dolgoznak a hiba elhárításán, ez még órákat vett igénybe. Éjfél körül indult el újra az oldal. Sajtóhírek szerint a leállás a cég belső kommunikációs platformját, a Workplace-t is érintette, ami megnehezítette a munkát. A dolgozók állítólag külső e-maileket sem kaptak, ami szintén lassította a javításai folyamatot.

Zuckerberg a Twitteren üzent

A Facebook vezére elnézést kért a kellemetlenségért, megjegyezve azt is, tisztában van azzal, hogy milyen fontos a felhasználóknak a szolgáltatás a kapcsolattartásban.

A bejegyzés

A Twitter nem hagyta ki a ziccert

„Hello, lényegében mindenki"- így üdvözölte hétfő este a Twitter azokat, akik a leállás miatt kénytelenek voltak a Facebook helyett más platformokon kommunikálni. Lényegében mindenkit.

A fricska

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!